Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Red Velvet cu vișine din compot

Tort Red Velvet cu vișine din compot secționat pe platou cu o spatulă și o porție pe o farfurie

Crema de mascarpone cu ciocolată albă și cocos este mai densă, aromată și consistentă / Profimedia

Pentru luna în care celebrăm dragostea sau pentru evenimente deosebite, petrecute cu cei dragi, merită preparată rețeta de tort Red Velvet cu vișine din compot.

Torturile sau deserturile Red Velvet se prepară, în special de Valentine’s Day sau de Crăciun. Însă nu ne oprește nimeni să le preparăm atunci când dorim un desert absolut delicios și cu un aspect spectaculos. Culoarea roșie ca de catifea, este asociată cu cel mai plăcut sentiment – dragostea, iar culoarea albă cu sinceritatea. Iar un desert cu aceste culori oferit celor dragi va exprima, fără cuvinte, dragostea sinceră față de ei.

Tot din categoria acestor deserturi v-am prezentat anterior și rețeta de tort de clătite Red Velvet  cu cremă de mascarpone. Clătitele vor ieși colorate frumos și natural, de la sfecla roșie folosită în aluat. Nu necesită colorant alimentar decât dacă le doriți de culoare roșie mai intensivă. Iar crema de mascarpone preparată la rece le va scoate în evidență culoarea, oferind un contrast ideal.

Iar dacă aveți mai mult timp de petrecut în bucătărie, puteți prepara rețeta de tort Catifea Roșie, decorat cu trandafiri din cremă în trei culori. Este unul dintre cele mai frumoase torturi care va cuceri mai întâi prin aspectul spectaculos. Gustul tortului este pe măsura aspectului.

Cum preparăm rețeta de tort Red Velvet cu vișine din compot

Blatul de tort îl preparăm cu iaurt și cacao în compoziție, pe lângă care mai adăugăm și puțin colorant roșu. Este un blat cu textură mai densă și ușor umedă. De obicei, un astfel de blat nu îl mai însiropăm. Dar pentru că ne rămâne sirop de la compotul de vișine, îl putem însiropa mai mult.

Crema o preparăm cu ciocolată albă, smântână pentru frișcă și mascarpone. Dar mai adăugăm și nucă de cocos pentru aromă și pentru consistență.

Iar vișinele scurse din compot le amestecăm cu puțin zahăr tos și nucă de cocos.

Nu este o rețetă complexă de tort, o puteți prepara într-un timp relativ scurt.

Și dacă mai doriți și alte rețete de acest fel. mai puteți încerca și rețeta de Red Velvet Cupcakes. Este o rețetă de brioșe preparate dintr-un aluat de culoarea catifelei roșii, garnisite cu o cremă albă.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă cu astfel de rețete în secțiunea ” Rețete pentru Valentine’s Day / Dragobete și 1 Martie”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Red Velvet cu vișine din compot.

Exit mobile version