Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Tort Red Velvet cu vișine din compot

Pentru luna în care celebrăm dragostea sau pentru evenimente deosebite, petrecute cu cei dragi, merită preparată rețeta de tort Red Velvet cu vișine din compot.

Torturile sau deserturile Red Velvet se prepară, în special de Valentine’s Day sau de Crăciun. Însă nu ne oprește nimeni să le preparăm atunci când dorim un desert absolut delicios și cu un aspect spectaculos. Culoarea roșie ca de catifea, este asociată cu cel mai plăcut sentiment – dragostea, iar culoarea albă cu sinceritatea. Iar un desert cu aceste culori oferit celor dragi va exprima, fără cuvinte, dragostea sinceră față de ei.

Tot din categoria acestor deserturi v-am prezentat anterior și rețeta de tort de clătite Red Velvet  cu cremă de mascarpone. Clătitele vor ieși colorate frumos și natural, de la sfecla roșie folosită în aluat. Nu necesită colorant alimentar decât dacă le doriți de culoare roșie mai intensivă. Iar crema de mascarpone preparată la rece le va scoate în evidență culoarea, oferind un contrast ideal.

Iar dacă aveți mai mult timp de petrecut în bucătărie, puteți prepara rețeta de tort Catifea Roșie, decorat cu trandafiri din cremă în trei culori. Este unul dintre cele mai frumoase torturi care va cuceri mai întâi prin aspectul spectaculos. Gustul tortului este pe măsura aspectului.

Cum preparăm rețeta de tort Red Velvet cu vișine din compot

Blatul de tort îl preparăm cu iaurt și cacao în compoziție, pe lângă care mai adăugăm și puțin colorant roșu. Este un blat cu textură mai densă și ușor umedă. De obicei, un astfel de blat nu îl mai însiropăm. Dar pentru că ne rămâne sirop de la compotul de vișine, îl putem însiropa mai mult.

Crema o preparăm cu ciocolată albă, smântână pentru frișcă și mascarpone. Dar mai adăugăm și nucă de cocos pentru aromă și pentru consistență.

Iar vișinele scurse din compot le amestecăm cu puțin zahăr tos și nucă de cocos.

Nu este o rețetă complexă de tort, o puteți prepara într-un timp relativ scurt.

Și dacă mai doriți și alte rețete de acest fel. mai puteți încerca și rețeta de Red Velvet Cupcakes. Este o rețetă de brioșe preparate dintr-un aluat de culoarea catifelei roșii, garnisite cu o cremă albă.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă cu astfel de rețete în secțiunea ” Rețete pentru Valentine’s Day / Dragobete și 1 Martie”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Red Velvet cu vișine din compot.

Tort Red Velvet cu vișine din compot secționat pe platou cu o spatulă și o porție pe o farfurie

Gătește Tort Red Velvet cu vișine din compot

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

12

Tort Red Velvet cu vișine din compot secționat pe platou cu o spatulă și o porție pe o farfurie

Ingrediente

 • Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
 • 6 ouă de mărime medie
 • 250 gr de zahăr
 • 150 gr de unt
 • 150 ml ulei
 • 250 gr de iaurt
 • 450 gr de făină
 • 25 gr de cacao
 • 5 gr de bicarbonat de sodiu
 • 5 gr de praf de copt
 • 1 praf de sare
 • 3 picături de gel roșu sau colorant alimentar
 • Pentru cremă și decor:
 • 500 gr mascarpone
 • 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
 • 200 gr ciocolată albă
 • 250 gr fulgi de cocos
 • un praf de sare
 • 750 gr compot de vișine
 • 50 gr zahăr tos.

Mod de preparare

Începem cu prepararea blatului pentru tort. Aducem toate ingredientele pe masa de lucru, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim forma de copt în care așezăm hârtie pergament.

Cum preparăm blatul de tort

Apoi separăm albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Albușurile le presărăm cu puțină sare și le mixăm până când obținem o bezea sticloasă. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, doar până la omogenizare.

Untul moale îl amestecăm cu jumătate din cantitatea de zahăr până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm compoziția de gălbenușuri.

Amestecăm bicarbonatul de sodiu  cu iaurtul și le adăugăm și pe acestea în compoziție.

Cernem făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Adăugăm, treptat, acest amestec, în compoziția pentru blat, apoi picurăm și puțin colorant și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm, lingură cu lingură, bezeaua de albușuri.

Întindem compoziția pentru blat de tort catifea roșie într-o formă de tort de 24-25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm forma la cuptor și coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Preparăm crema pentru tort Red Velvet cu vișine din compot

Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului punem smântâna lichidă la încălzit și topim ciocolata albă în ea. Amestecăm bine până când ciocolata este topită, apoi lăsăm compoziția la răcit.

După răcire o amestecăm cu mascarpone și nuca de cocos. Dăm deoparte 50 gr din nuca de cocos pentru a o amesteca cu vișinele din compot.

Cum formăm tortul de catifea roșie cu vișine din compot

Secționăm blatul de tort bine răcit în trei părți pe care le însiropăm cu siropul de la compot. Împărțim și crema în trei părți.

Două părți din cremă le întindem între blaturile de tort iar cu a treia parte decorăm tortul de jur împrejur și deasupra. Pe marginile de deasupra tortului formăm o coroniță din mici grămăjoare de cremă. Iar în interiorul coroniței adăugăm vișinele scurse și amestecate cu zahăr și nucă de cocos.

După ce montăm tortul îl punem la rece pentru cel puțin 6-8 ore sau de pe o zi pe alta. Apoi îl vom putea porționa frumos.

Spor și poftă bună!