Gătește Vafe cu parmezan și ouă ochiuri în cuib de bacon
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru vafe cu parmezan:
- 240 gr făină
- 10 gr praf de copt
- 3 gr sare
- 2 ouă (aproximativ 100 g)
- 400 ml lapte
- 100 gr unt topit
- 100 gr parmezan ras.
- Pentru ouă ochiuri în cuib de bacon:
- 6 felii de bacon (aproximativ 120 gr)
- 6 ouă (aproximativ 300 g)
- sare și piper după gust
- Opțional: verdeață pentru decor (pătrunjel sau ceapă verde).
Mod de preparare
Începem cu prepararea vafelor cu parmezan.
Într-un bol mare, amestecăm făina cu praful de copt și sarea, și trecem amestecul prin sită. Adăugăm ouăle, laptele și untul topit, în timp ce amestecăm energic cu telul, până la omogenizare. Nu amestecăm excesiv.
Adăugăm parmezanul ras și îl încorporăm ușor în aluat.
Preîncălzim aparatul de vafe conform instrucțiunilor producătorului.
Punem câte un polonic de aluat pe plăcuțele aparatului de vafe. Coacem vafele conform instrucțiunilor aparatului până când devin aurii și crocante.
Pregătim ouăle ochiuri în cuib de bacon.
Încingem o tigaie antiaderentă și așezăm în ea sub formă de cuiburi, câte una sau două felii de bacon. Strângem marginile baconului în așa fel încât să rămână ușor ridicate pentru a nu curge oul.
Spargem ouăle în cuiburile de bacon, așezăm un capac pe tigaie și le lăsăm să se prepare. Le condimentăm cu sare și piper după gust.
Pentru servire așezăm vafele calde pe farfurii. Punem câte un cuib de bacon cu ouă pe fiecare vafă.
Decorăm cu verdeață și le servim.
Poftă bună!
COMENTARII