Aperitive

Vafe cu parmezan și ouă ochiuri în cuib de bacon

Pentru mic dejunuri savuroase sau pentru gustările de mai târziu, vă recomandăm rețeta de vafe cu parmezan și ouă ochiuri în cuib de bacon.

Această rețetă combină textura moale a vafelor cu gust savuros de parmezan și cea crocantă a baconului, alături de ouăle ochiuri. Astfel ne putem bucura de un mic dejun delicios și sățios.

Aparatul de vafe este foarte util în bucătărie pentru că putem prepara cu ajutorul lui o mulțime de rețete. Putem prepara atât vafe sărate cât și vafe dulci, iar rețetele sunt foarte versatile. Putem crea o mulțime de combinații de ingrediente pentru a obține gusturi delicioase.

Una dintre rețetele de vafe sărate de pe blog, cu mare succes de câte ori o preparăm este  rețeta de vafe pizza sau pizza waffles. Pregătim un aluat cu iaurt și praf de copt și adăugăm în el ingrediente de pizza: salam, măsline, ciuperci, mozzarella, etc.

Iar dintre rețetele de vafe dulci cel mai mult o adorăm pe cea de vafe cu mere și banane în aluat. Ies foarte gustoase și aromate și merg combinate cu diferite creme.

Cum preparăm rețeta de vafe cu parmezan și ouă ochiuri în cuib de bacon

Pentru vafele din rețeta de azi vom prepara un aluat simplu, cu lapte ouă, unt și făină. Parmezanul adăugat le va oferi un gust minunat. Putem adăuga și diferite condimente, dar mai cu măsură pentru a nu influența gustul parmezanului.

Ouăle le preparăm în același timp cu baconul pe care îl modelăm ca pe niște coșulețe.

Pe lângă ingredientele menționate în rețetă mai putem adăuga în timpul servirii și legume proaspete, brânzeturi și altele.

Dacă și voi adorați vafele, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete, atât din categoria celor sărate, cât și a celor dulci.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vafe cu parmezan și ouă ochiuri în cuib de bacon.

Două vafe cu parmezan și ouă ochiuri în cuib de bacon pe o farfurie, decorate cu ceapă verde tocată mărunt, alături de un ceainic

Gătește Vafe cu parmezan și ouă ochiuri în cuib de bacon

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

6

Două vafe cu parmezan și ouă ochiuri în cuib de bacon pe o farfurie, decorate cu ceapă verde tocată mărunt

Ingrediente

  • Pentru vafe cu parmezan:
  • 240 gr făină
  • 10 gr praf de copt
  • 3 gr sare
  • 2 ouă (aproximativ 100 g)
  • 400 ml lapte
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr parmezan ras.
  • Pentru ouă ochiuri în cuib de bacon:
  • 6 felii de bacon (aproximativ 120 gr)
  • 6 ouă (aproximativ 300 g)
  • sare și piper după gust
  • Opțional: verdeață pentru decor (pătrunjel sau ceapă verde).

Mod de preparare

Începem cu prepararea  vafelor cu parmezan.

Într-un bol mare, amestecăm făina cu praful de copt și sarea, și trecem amestecul prin sită. Adăugăm ouăle, laptele și untul topit, în timp ce amestecăm energic cu telul, până la omogenizare. Nu amestecăm excesiv.

Adăugăm parmezanul ras și îl încorporăm ușor în aluat.

Preîncălzim aparatul de vafe conform instrucțiunilor producătorului.

Punem câte un polonic de aluat pe plăcuțele aparatului de vafe. Coacem vafele conform instrucțiunilor aparatului până când devin aurii și crocante.

Pregătim ouăle ochiuri în cuib de bacon.

Încingem o tigaie antiaderentă și așezăm în ea sub formă de cuiburi, câte una sau două felii de bacon. Strângem marginile baconului în așa fel încât să rămână ușor ridicate pentru a nu curge oul.

Spargem ouăle în cuiburile de bacon, așezăm un capac pe tigaie și le lăsăm să se prepare. Le condimentăm cu sare și piper după gust.

Pentru servire așezăm vafele calde pe farfurii. Punem câte un cuib de bacon cu ouă pe fiecare vafă.

Decorăm cu verdeață și le servim.

Poftă bună!