BRUSCHETTE CU ROSII SI MASLINE

BRUSCHETTE-043

15 min

simplu

5 portii

Celebra in bucataria italiana,bruschetta  este servita in  general ca aperitiv sau gusare ,in diverse combinatii.
Se pot face cu legume,branzeturi,ciuperci,peste,in functie de gusturile voastre si ingredientele de care dispuneti pe moment.
Eu am ales astazi varianta clasica,cu rosii,careia i-am mai adaugat si cateva maline pentru un plus de gust.De obicei ,usturoiul se foloseste pentru a freaca feliile de paine fripte pe o tigaie grill sau rumenite in cuptor,dar mie imi place gustul intens de usturoi si-l toc,apoi il amestec la celelalte ingrediente.

Ingrediente:

  • 2 rosii mari
  • 2-3 linguri de ulei extravirgin de masline
  • 2 linguri de masline negre fara samburi
  • sare si piper prospat macinat
  • un catel de usturoi
  • 5 felii mari de paine
  • 5-6 frunze de busuic proaspat
Rosiile spalate le tocam cubulete mici (optional puteti sa le curatati de seminte ) si le punem intr-un bol.Adaugam uleiul de masline,sare,piper,busuiocul rupt cu mana si catelul de usturoi tocat fin.Daca nu va place prea usturoiat :D,opriti-l si frecati feliile de paine dupa ce le rumeniti pe grill.
Amestecati delicat si asezati pe painea calda,taiata pe jumatate, din aceasta compozitie.Serviti imediat.
Pofta buna!
BRUSCHETTE-0451

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “BRUSCHETTE CU ROSII SI MASLINE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *