Aluaturi dulci
Cornulete cu untura. Pufose si fragede
Nu-mi amintesc exact de cand n-am mai mancat cornuletele astea moi,pufoase,foietate si fragede cu untura,dar stiu sigur ca gustul lor minunat mi-a ramas bine intiparit in minte.Motivele au fost destule,unul dintre ele era ca nu gaseam sub nici o forma sa cumpar untura si nici magiunul asta grozav de prune nu-l aveam.
Dar din fericire am doua verisoare foarte darnice care mi-au daruit bunatati de acasa iar eu mi-am facut pofta de cornulete fragede cu untura la care visam de multa vreme.
Asadar ,Dana si Geanina,va multumesc frumos!
Ingrediente :
- 360 g smantana slaba 12% grasime (sau iaurt)
- 350 g untura de porc
- 2 lingurite de zahar
- 20 g drojdie proaspata
- 1/4 lingurita sare
- 1 esenta de vanilie
- 550-600 g faina
Pentru umplut :
- magiun de prune
- rahat
Decor : zahar pudra vanilat
Mod de preparare pentru reteta cornulete cu untura
Intr-un castron punem smantana si adaugam zaharul si drojdia sfaramitata.
Amestecam pana se dizolva drojdia ,adaugam si untura netopita,sarea,esenta si apoi incorporam faina pe care o punem treptat .
Framantam pana obtinem un aluat omogen, il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la frigider minim doua ore.
Cu cat aluatul sta mai mult la frigider cu atat cornuletele vor fi mai fragede.
Eu am copt jumatate dupa cateva ore si cealalta jumatate a doua zi si au fost mult mai bune.
Impartim aluatul in patru si intindem dreptunghiuri pe care le taiem in patratele de 6-7 cm si punem in mijlocul lor cate o lingurita de magiun.Acoperim magiunul cu un colt si inchidem cu coltul opus,asa ca in imaginile de mai jos.
Sau daca preferati altfel,intindeti cercuri ,taiati-le cu ruleta,apoi puneti cate o bucatica de rahat si apoi rulati .
Coacem 15-20 de minute la 180 °C,pana se rumenesc usor.Cand s-au racit presaram deasupra zahar pudra si servim cu mare pofta 🙂 !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII