ESCALOP DE PORC CU CIUPERCI

DSCN9040

40 min

mediu

6 portii

Escalop de porc cu ciuperci,nimic mai simplu , rapid ,gustos si satios . 🙂

 

Ingrediente

  • 500 g cotlet de porc fara os
  • 200 g mix de ciuperci (congelate am folosit )
  • 300 ml apa
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare,piper
  • faina
  • cimbru (sau cimbrisor )

Mod de preparare escalop de porc cu ciuperci

Spalam si uscam bine carnea,apoi o batem cu ciocanelul de jnitele pe ambele parti ,saram,piperam si dam prin faina fiecare bucata,scuturand excesul.

Intr-o tigaie intinsa incingem uleiul si adaugam usturoiul zdrobit (presat ) cu lama unui cutit.Cand a inceput sa-si schimbe culoarea il scoatem si ,in uleiul aromat prajim carnea pe ambele parti.Adaugam ciupercile,dafinul  si apa,acoperim cu un capac si fierbem la foc mic-mediu in jur de 15 minute.

Dupa aceea punem sucul de rosii,boiaua,cimbrisorul si mai lasam sa fiarba 5-6 minute.Potrivim de sare si piper daca mai este nevoie.

Servim escalopul cald cu garnitura preferata,eu aleg intodeauna piureul de cartofi. Pofta buna!

DSCN9024

 

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “ESCALOP DE PORC CU CIUPERCI”

  1. Buna Charlotte !Ma bucur foarte mult ca v- a placut si-ti multumesc ca ai incercat reteta.Sigur,e la alegerea fiecaruia garnitura,al meu sot prefera piureul.
    O zi buna si tie,te pup ! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *