FURSECURI UMPLUTE CU NUTELLA

 

Zilele trecute am facut cele mai bune fursecuri umplute cu nutella.Este o reteta extrem de simpla si rapida,au o umplutura generoasa de nutella si,cu siguranta le voi repeta cat de curand.

Ca sa va convingeti,eu va invit sa le-ncercati,va asigur ca vor fi pe placul tuturor .

 

Ingrediente

  • 180 g nutella
  • 115 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita vanilie (esenta sau un plic de zahar vanilinat)
  • 320 g faina
  • un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu (sau 1/2 lingurita praf de copt)
  • cacao pentru decor

Mod de preparare fursecuri umplute cu nutella

Intai asezam o folie alimentara pe o farfurie intinsa si,cu ajutorul a doua lingurite formam 15 gramajoare de nutella.Bagam farfuria la congelator pana cand preparam aluatul.

fursecuri cu nutella

Intr-un bol mixam bine untul moale cu zaharul  pana obtinem o compozitie cremoasa.Adaugam sarea,vanilia si incorporam ouale pe rand,mixand bine dupa fiecare.

Apoi incorporam faina , bicarbonatul (stins cu o lingura de otet) si framantam atat cat este suficient sa obtinem un aluat moale si nelipicios.Nu framantati excesiv!

Nu adaugati toata faina deodata,in functie de umiditatea fainii sau marimea oualor,s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea.

fursecuri cu nutella

Acum impartiti aluatul obtinut in 15 bile a cate 42 g/una.Din fiecare bila formati un disc,puneti in mijloc o lingurita de nutella racita si inchideti bine aluatul.

fursecuri cu nutella.jpg2

Procedati asa pana cand terminati bilele de aluat si cele de nutella.Acoperiti o tava cu hartie de copt,asezati fursecurile distantate inte ele si coaceti-le in jur de 15-17 minute la 180°C.Sunt gata cand incep sa prinda un pic de culoare.

 

fursecuri cu nutella.jpg3

Lasati-le la racit pe un gratar,pudrti-le cu cacao si apoi le puteti savura.Pofta buna !

fursecuri cu nutella

fursecuri cu nutella

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *