GEM DE CAPSUNI CU GHIMBIR

Stiu ca e cam tarziu pentru un gem de capsuni pentru ca timpul lor a trecut dar ma gandesc ca la anul,daca va place ideea ,puteti incerca reteta.Pentru iubitorii de ghimbir combinatia este fantastica si merita incercata.Pana le-am ascuns in camara,am desfacut deja doua borcanele,este excelent la micul dejun pe o felie de paine prajita unsa cu putin unt ,alaturi si de o cana cu ceai aromat. 🙂

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 10 g ghimbir proaspat (curatat de coaja si feliat )
  • zeama de la doua lamai mici


Mod de preparare gem de capsuni cu ghimbir

In primul rand spalam capsunile sub jet de apa rece de cateva ori.Nu le scoateti coditele inainte deoarece vor retine mai multa apa.
Le lasam sa securga bine,le scoatem codita si le taiem astfel incat sa fie cam de aceeiasi dimensiune.Le punem intr-o oala adanca,posibil cu fundul dublu ,alaturi de zahar,zeama lamailor si ghimbirul feliat.
Amestecam delicat si lasam deoparte pana isi lasa sirop,la mine a durat vreo 20 de minute.Atunci punem oala pe foc si fierbem gemul pana se leaga,in jur de 40-50 de minute.
Punem apoi in borcane bine spalate si sterilizate  gemul fierbinte si asezam borcanele cu fundul in sus,acoperindu-le cu o patura pentru a pastra caldura cat mai mult timp.
A doua zi,cand sunt complet reci le etichetam si le depozitam in camara.Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “GEM DE CAPSUNI CU GHIMBIR”

  1. Multumesc,Paula.Are un gust sublim,evident pentru pailele mele.Anul trecut l-am facut si eu simplu,fara alte arome,delicios oricum!Te pup !

  2. il fac acum,cred ca o sa fie super,si vreau sa mai incerc inca alte 2 combinatii:capsuni cu banane si capsuni cu rabarbar,abia astept 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *