GHORIBA

068

 Ghoriba , delicate fursecuri marocane preparate din faina de grau dur ,cu o forma simpatica,pline de crapaturi  si zahar pudra vanilat.Niciodata nu ma pot opri sa mananc doar una doua,imi plac mult,mai ales dimineata langa un espresso bun.

Ingrediente :

  • 400 g faina de grau dur
  • 210 g zahar pudra 
  • 1 pliculet de zahar vanilat /extract sau esenta de vanilie
  • 40 g unt
  • 45 ml ulei de arahide sau floarea soarelui
  • 2 oua
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat pentru decor
* Faina de grau dur (durum ) este obtinuta prin macinarea graului dur,este de culoare galbuie si are granulatia mai mare decat faina obisnuita.
Intr-o  craticioara topim untul impreuna cu uleiul si lasam la racit.Separat,intr-un bol , mixam ouale cu zaharul pana ce  compozitia se dubleaza si se deschide la culoare.Adaugam amestecul de ulei cu unt,mixand in continuare,apoi incorporam sarea,praful de copt cernut si faina de grau dur.Chiar daca este moale,compozitia trebuie sa se odihneasca o ora la frigider si dupa aceea va fi perfecta de modelat.
Cand a trecut timpul de odihna,luam din aluat cate o bucata (un pic mai mica decat o nuca ) si formam bilute pe care le tavalim prin zahar pudra.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt,distantate intre ele pentru ca se vor lasa in cuptor.
Coacem fursecurile intre 15 si 20 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia ) la 170 °C.Trebuie sa fie inca moi la atingere cand le scoatem din cuptor,cand se racesc vor fi usor crocante la exterior si moi in interior.Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “GHORIBA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare