GLAZURA OGLINDA

 

Glazura oglinda de cacao este una dintre cele pe care le prefer pentru acoperit torturi.Este usor de facut si ,din cateva ingrediente simple obtinem o glazura cu un aspect frumos,de oglinda.

Cu cateva decoratii simple obtinem un tort aspectuos si elegant ,perfect pentru o masa festiva . 🙂

 

Ingrediente

  • 50 g cacao
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml apa
  • 160 g zahar
  • 6 g gelatina ( 3 folii ) sau 5 g gelatina praf

Mod de preparare glazura oglinda 

Intai punem gelatina la hidratat intr-un bol ,in apa rece (asta daca folositi gelatina folii ).

Daca folositi gelatina praf hidratati-o in 30 ml de apa din cantitatea data in ingrediente si puneti restul la fiert ,nu adaugati in plus.

Intr-o craticioara punem cacaoa,smantana pentru frisca,apa si zaharul .

glazura oglinda

Asezam vasul pe foc si fierbem 6-7 minte pe flacara medie pana se ingroasa un pic .

glazura oglinda

Singem focul si-o strecuram altfel vor ramane destule bobite de cacao nedizolvate care vor compromite aspectul glazurii .

glazura oglinda

Dupa 3-4 minute ,punem gelatina hidratata (scursa si stoarsa bine in cazul foliilor ) inainte si amestecam sa se omogenizeze.

glazura oglinda

O mai lasam in jur de 10-15 minute la temperatura camerei ,timp in care se mai raceste si putem glazura tortul.

Asezam tortul pe un gratar deasupra unei tavi si turnam glazura fara a o intinde cu spatula sau altceva.Glazura trebuie lasata sa se prelinga pe tort,fara a o atinge.

Scurgem glazura din tava si repetam operatiunea de cateva ori pana cand tortul este imbracat uniform .Pe timp ce se raceste ,glazura va fi mai consistenta .Daca lasa urme puteti s-o reincalziti usor si sa continuati glazurarea tortului.

Cantitatile date sunt suficiente pentru acoperirea unui tort de 24 cm diametru .

glazura oglinda

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *