LANGOSI

Cu mana pe inima va spun ca aceasta este cea mai buna reteta de langosi facuta de mine pana acum .Sunt atat de buni incat cu greu te poti opri din mancat si ,daca aveti in plan sa preparati langosi ,dublati din start compozitia.

Reteta apartine Laurei – retetecalamama.ro ,este intr-adevar reteta de langosi pe care o cautam de mult timp si pentru care ii multumesc.

Spre deosebire de scovergile pe care mi le facea bunica, langosii  au o alta consistenta,aluatul este mult mai moale ,foarte elastic si se modeleaza numai cu mainile unse cu ulei .

Asadar ,nu ezitati sa-i incercati ,sunt absolut deliciosi.

 

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 ml apa
  • 13 g drojdie proaspata (sau o jumatate de pliculet uscata )
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei pentru uns aluatul (plus pentru prajit langosii )

Mod de preparare langosi

Intr-un bol amestecati apa calduta (nu fierbinte ! ) cu drojdia ,apoi adaugati zaharul ,faina si sarea.

langosi

Incepeti sa framantati cu mana (sau puteti sa va ajutati de masina de paine ori  un robot de bucatarie ).Eu am framantat vreo 10 minte cu mana ,desi aluatul este extrem de moale si lipicios 🙂 .

langosi

La final am pus cele doua linguri de ulei , am acoperit aluatul si l-am lasat sa creasca vreo jumatate de ora ,invelit cu o folie alimentara.

langosi.JPG1

Am uns apoi o planseta cu putin ulei ,am impartit aluatulin 6 bile si am format langosii .

langosi

I-am prajit in baie de ulei si i-am scos pe servetele absorbante pentru amai absorbi din ulei.

Am mancat langosii calzi ,cu dulceata de capsune dar imi plac si cu branza,smantana ,cascaval sau nutella.Pofta buna !

langosi

lansosi 1

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “LANGOSI”

  1. Asta e rețeta de scovergi, langosii sunt din același aluat dar umpluti cu branza amestecata cu ou si zahar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *