MELCISORI INSIROPATI

160 min

mediu

30 portii

Inca unul din dulciurile pe care mama le facea pe cand eram copil si mancam cu mare pofta de fiecare data.Cand aveam melcisori insiropati era mare bucurie ,imi placeau pentru ca erau grozav de buni si plini de sirop delicios.

Daca doriti sa-i faceti de post ,inlocuiti laptele cu apa minerala.

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 450 ml lapte (sau apa minerala pentru post)
  • 150 gr zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 60 ml ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 750 gr faina
  • Umplutura
  • 300 ml apa
  • 120 gr zahar
  • 6 linguri pesmet
  • 7 linguri nuca macinata
  • 4 linguri cacao amara
  • 1/2 esenta de rom
  • Sirop
  • 5-6 linguri de zahar
  • 700 ml apa
  • 1 lingura esenta de rom

 

Mod de preparare melcisori insiropati

Pregatim aluatul:laptele cu zaharul si un praf de sare se pun pe foc sa se incalzeasca putin si sa se topeasca zaharul.Adaugam si drojdia si lasam sa creasca 5-10 minute.Cand drojdia s-a umflat adaugam esenta , faina putin cate putin si framantam adaugand si uleiul.Formam un aluat moale si elastic pe care il lasam la dospit 1 ora.

Crema o preparam astfel:zaharul,pesmetul,nucile macinate,cacaoa,apa le punem intr-o craticioara si fierbem 3-4 minute la foc potrivit pana se ingroasa.Lasam la racit si apoi adaugam si esenta de rom.

Cand aluatul a crescut il impartim in doua bucati si intindem cu sucitorul (facalet) doua dreptunghiuri.Impartim pe jumatate si crema si intindem uniform pe aluat.

Rulam dreptunghiurile, taiem bucati cam de 3 cm fiecare si le punem in tava unsa cu ulei.Mai lasam la crescut vreo 20-30 de minute si coacem in cuptorul incalzit inainte cam 35 minute.

melcisori insiropati

In timp ce melcisorii se coc pregatim siropul:zaharul il caramelizam , apoi adaugam  apa calda si fierbem pana se topeste caramelul.Cand s-a mai racorit punem si esenta de rom.Dupa ce melcisorii s-au copt ii insiropam cat sunt calzi (nu fierbinti).Eu ii las sa se racoreasca in tava apoi torn sirop cu lingura pe fiecare.Sau putem sa-i scufundam pe fiecare in sirop.Incercati si voi melcisori insiropati,sunt absolut deliciosi .Pofta buna!

DSC_0314

DSC_0316

DSC_0322

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “MELCISORI INSIROPATI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *