PAINE CU FAINA DE HRISCA SI SEMINTE

paine-2B-26-2BCo-2B068

90 min

mediu

12 portii

De doua ori pe saptamana fac si paine de casa, pe langa cea alba coc si cate una integrala ,fie ea de secara , de hrisca cu cereale , multicereale sau de kamut cu seminte .
Painea asta imi place mult la micul dejun si nu numai  ,e gusoasa ,satioasa  si sanatoasa .

Ingrediente :
(pentru o paine medie )

  • 350 g faina alba tip 0
  • 200 g faina de hrisca
  • 25 g drojdie proaspata
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de malt de orz /miere sau zahar
  • 350 ml apa
  • doua linguri seminte de in ( hidratate  in apa rece )
  • o lingura seminte de mac
  • doua linguri seminte albe de susan
  • doua linguri seminte de floarea soarelui
  • mac si susan negru pentru decor
Mod de preparare paine cu faina de hrisca 
 

Intr-un vas cernem cele doua tipuri de faina ,facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu maltul sau mierea si un pic de apa calda (din cantitatea data ).
O lasam sa se activeze in jur de 10 minute apoi incepem sa framantam ,adaugand in fir apa calda.Lucram aluatul in jur de 10 -15 minute , acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si-l lasam sa creasca in jur de 40-50 de minute ,pana isi dubleaza volumul .

Rasturnam aluatul pe planul de lucru usor infainat , formam o paine pe care o punem intr-o forma de chec acoperita cu hartie de copt .

O mai lasam la crescut inca 10 minute si coacem painea in jur de 45 de minute ,primele 20 de minute la 220 °C ,apoi micsoram la 200° C si finalizam coacerea .
Cand este gata punempainea la racit pe un gratar si apoi o putem manca .Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “PAINE CU FAINA DE HRISCA SI SEMINTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *