Paste / Orez
Paste reci. Reteta mediteraneana
Paste reci, o reteta cu iz mediteranean, simpla si aromata pe care o putem sevi la pranz dar merge de minune si ca o cina usoara in zilele calduroase de vara si nu numai.
Ingrediente pentru reteta paste reci:
- 250 gr paste
- 160 gr de ton (scurs de ulei sau suc)
- 150 gr masline
- 150 gr mozzarella
- 2 rosii mari (nu foarte coapte)
- 5-6 linguri de ulei de masline
- oregano
- sare
Mod de preparare:
Pastele le fierbem al dente in apa cu sare iar cand sunt gata le scurgem si le trecem prin jet de apa rece sa oprim fierberea.
Intr-un bol punem tonul scurs, mozzarella taiata (a mea in doua), maslinele si rosiile taiate cuburi.
Adaugam si pastele scurse bine de apa, saram dupa gust, adaugam oregano si uleiul de masline si amestecam usor.
Decoram cu frunze de busuioc si servim. Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII