PLACINTA SPIRALA CU SPANAC SI BRANZA

 

Placinta spirala cu spanac si branza este o reteta atat de draga mie si alor mei, incat am zis ca este musai sa fie prezenta si pe blog. Este gustoasa si aratoasa,se prepara foarte usor si poate fi servita pe un platou cu aperitive festive sau mancata calduta, alaturi de o salata.

Am preparat-o cu aluat foietaj dar se poate face la fel de bine si cu foi de placinta subtirele,facute in casa sau cumparate.Orice varianta ati alege, eu va asigur ca este o placinta delicioasa si aspectuasa, care va fi pe placul vostru si-al celor dragi.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

 

Ingrediente

  • 2 pachete de aluat foietaj ( 2 x 275 g)
  • 650-700 g spanac proaspat
  • 150 g branza telemea
  • 2 oua (folosim doua unul intreg si un albus pentru umplutura iar galbenusul il oprim pentru uns)
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • 1 lingura de marar
  • 1/2 lingurita de sare
  • seminte albe si negre de susan
  • 2-3 linguri de lapte

 

Mod de preparare placinta spirala cu branza si spanac

In primul rand spalam foarte bine in cateva ape sanacul, apoi punem la fiert un vas cu apa si oparim spanacul.Il lasam doar pana se inmaoie,nu-l fierbem.

Apoi il scugem,il stoarcem de apa si-l tocam foarte marunt.Mi-au ramas exact 300 de g.

Il transferam intr-un bol, adaugam telemeaua rasa, oul intreg si albusul,mararul tocat si sarea.Amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi incorporam si smantana.

Umplutura trebuie sa fie cremoasa dar sa nu curga.

Desfacem apoi foietajul si-l taiem fasii de 5-6 cm.Mie mi-au iesit cate 5 fasiute din fiecare foaie,asadar 10 in total.

Am imparit in mod egal umplutura pe fiecare fasiuta,am rulat si am inceput sa asez rulourile formate in forma de spirala, incepand din mijlocul tavii ( de 30 cm diametru).

Apoi am uns suprafata cu galbenusul de ou, amestecat cu 3 linguri de lapte, iar deasupra am presarat seminte de susan albe si negre.

Am copt placinta, in cuptorul preincalzit la 200° C, pentru 30 de minute.Dupa cum am spus, este buna mancata calda, dar si rece este delicioasa. Pofta buna!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *