Dulciuri
Tiramisu – reteta clasica
Cand am venit in Italia, primul desert pe care am invatat sa-l fac a fost tiramisu – reteta clasica. M-am indragostit iremediabil de acest dulce minunat si am refacut multe alte variante.
Tiramisù cu nutella, cirese, caramel,cu amaretti sau in cupe, toate delicioase si apetisante .
Ingrediente pentru reteta clasica tiramisu:
- 400 g piscoturi
- 125 g de zahar
- 5 oua
- 500 g mascarpone
- cafea (din 500 ml apa,3 linguri de cafea si una de zahar)
- 40 ml (2 linguri ) vin marsala
- un praf de sare
- cacao pentru decor
Mod de preparare:
Prima data preparam cafeaua, astfel are timp sa se racoreasca sa putem insiropa piscoturile.
Separam ouale, galbenusurile le mixam cu jumatate din zahar pana cand compozitia devine cremoasa, deschisa la culoare si isi dubleaza volumul. Incorporam vinul marsala si mascarponele mixand in continuare pentru omogenizare.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul ramas .
Unim cele doua compozitii, ingloband usor albusurile la galbenusuri .
La fina crema pe care o obtinem va fi pufoasa si aerata .
Intr-un vas cu peretii mai inalti (eu folosesc o tava de 22×30 cm), punem un strat de piscoturi insiropate in cafea, adaugam jumatate di crema, urmeaza al doilea strat de piscoturi si crema ramasa.
Deasupra cernem uniform cacao.
Pastram desertul la rece cateva ore sau chiar mai bine peste noapte si apoi putem manca un desert minunat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII