Garnituri / Legume
Tocanita de dovlecei
Tocanita de dovlecei este una dintre mancarurile mele preferate vara. Este o mancare simpla si gustoasa, preparata doar din cateva ingrediente la indemana tuturor.
Ingrediente:
- 3 dovlecei (700 g)
- 2 cepe medii
- 2-3 catei de usturoi
- 400 g pulpa de rosii
- 4-5 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
- o frunza de dafin
- marar
Mod de preparare pentru reteta de tocanita de dovlecei:
Spalam si curatam legumele. Ceapa o tocam mai mare, usturoiul feliute iar dovleceii cuburi sau felii, la alegere. Am folosit zucchini pentru ca se gasesc din belgug aici, dar si cu dovlecei autohtoni, iese minunata 🙂 .
Incalzim uleiul de masline intr-o cratita si calim ceapa si usturoiul pana se inmoaie la foc mic-mediu. Adaugam si-un pic de sare, va scoate apa din ceapa si nu se va arde.
Adaugti feliile de dovlecei si gatiti pana incep sa se inmoaie usor. Nu amestecati excesiv, sa nu se zdrobeasca dovleceii.
Puneti pulpa de rosii, sare si piper dupa gust si o cana de apa.
*Daca folositi rosii proaspete,decojiti-le si maruntiti-le in blender.
Acoperiti vasul si fierbeti pana cand dovleceii s-au inmuiat. Nu fierbeti prea mult, dovleceii trebuie sa fie moi dar inca crocanti.
Cand este gata, adaugati mararul tocat.
Mancati tocanita de dovlecei simpla sau alaturi de o bucata de piept de pui picant la gratar. Este absolut delicioasa!
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII