PIEPT DE PUI PICANT LA GRATAR

 

In cursul saptamanii prefer sa gatesc retete rapide . Aceasta reteta de piept de pui picant la gratar face parte dintre ele ,este delicioasa si foarte usor de preparat .

Pieptul de pui gatit in acest fel este suculent si gustos iar daca mariti timpul de marinare ,va fi cu siguranta un deliciu .

 

Ingrediente

  • un piept mare de pui ( 700-800 g )
  • o lingurita rasa de sare
  • 3 linguri de ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei iute (sau o lingurita de boia iute )
  • 1/2 lingurita de ardei iute macinat
  • 1/2 lingurita piper

Mod de preparare piept de pui picant la gratar

Dezosati pieptul de pui si taiati-l felii nu prea subtiri .Puneti fileurile intr-un bol ,adaugati condimentele ,usturoiul zdrobit ,sarea,uleiul si zeama de lamaie .

Daca doriti ,puteti adauga si verdeturi tocate fin la alegere .Eu mai pun patrunjel , cateva ace de rozmarin ,busuioc sau cimbrisor proaspat .

piept de pui picant la gratar

 

Amestecati foarte bine ,acoperiti cu o folie alimentara si pastrati la rece cel putin o ora .Se poate pregati si in avans ,cum spuneam ,o marinatura mai indelungata va face carnea mult mai frageda si gustoasa .

piept de pui picant la gratar

 

Scoateti carnea de la rece cu cel putin jumatate de ora din frigider,astfel incat sa ajunga cat de cat la temperatura camerei .Frigeti bucatile de piept pe o tigaie grill incinsa sau pe un gratar de curte .Sau,daca nu aveti niciuna dintre ele ,merge fript si intr-o tigaie antiaderenta cu fundul mai gros .

Mancati pieptul de pui cald ,dupa preferinte ,cu o salata mixta , legume la tigaie , piure de legume sau orez fiert .Pofta buna !

piept de pui picant la gratar

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *