Dulciuri
Tort cu mousse de capsuni
Am vrut un dulce fin si racoritor pentru weekend si am facut acest tort cu mousse de capsuni. L-am acoperit cu o glazura oglinda colorata in roz, dulce si delicata. Cand am facut gemul de capsuni cu ghimbir,am pus deoparte cateva fructe pentru desertul de week-end.
Eu nu pot decat sa vi-l recomand, este o combinatie absolut grozava, aromata si gustoasa.
Ingrediente:
- Blat (24 cm diametru)
- 3 oua
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- vanilie (pastaie sau extract)
- Mousse de capsuni
- 300 g capsuni
- 300 ml smantana pentru frisca
- 3 folii gelatina (6 g) sau 7 g gelatina praf
- 6 linguri de zahar pudra (80 g)
- Glazura oglinda colorata
- 70 g ciocolata alba
- 150 ml apa
- 160 g zahar
- 100 ml smantana pentru frisca
- 6 g gelatina (3 folii)
- o picatura de colorant gel
- 3-4 capsuni pentru decor
- cateva frunzulite de menta
Mod de preparare pentru reteta de tort cu mousse de capsuni :
Prima data preparam blatul. Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul cateva minute, apoi adaugam vanilia si ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
La final incorporam faina cernuta cu praful de copt .
Transferam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm,o nivelam bine. si coacem blatul 25-30 de minute la 180°C.
Cat de raceste bltul,preparam mousse-ul de capsuni.
Punem gelatina la hidratat in apa rece. Spalam capsunile cu codita,le curatam si taiem bucati,apoi le facem piure impreuna cu zaharul pudra.
Mixam apoi smantana pentru frisca si o incorporam in piureul de capsuni.
Topim cu grija gelatina la baie de abur si,numai dupa ce s-a racit,o inglobam in compozitia de capsuni si frisca.
Turnam mousse-ul in forma peste blat si punem la rece cateva ore sau peste noapte.
Cand mousse-ul s-a soldificat, preparam si glazura.
Gelatina o hidratam in apa rece. Intr-o craticioara punem apa si zaharul si fierbem 2-3 minute. Adaugam smantana pentru frisca si continuam fierberea inca un minut.
Dam vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca cateva minute si punem ciocolata rupta bucatele. Amestecam foarte bine sa se topeasca si la final punem gelatina si colorantul.
Ce facem cu glazura
Omogenizam bine, strecuram glazura de eventualele impuritati si o lasam sa se raceasca.
Punem tortul pe un gratar si il acoperim cu glazura oglinda colorata. Ce curge in tava, incalziti-o usor si turnati din nou peste tort.
Decorati cu capsuni, frunzulite de menta si pastrati la rece pana in momentul servirii.
Spor la treaba si pofta buna !
În speranța că v-am stârnit pofta cu așa desert gustos și spectaculos, vă urăm spor la preparat și poftă bună la savurat! Iar dacă vreți să profitați din plin de aroma căpșunilor într-un desert de senzație, vă oferim o delicioasă rețetă de ruladă de bezea cu cremă de vanilie și căpșuni.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII