Dulciuri
Tort cu nuca de cocos. Cremos, fin si aromat
Ne place foarte mult cocosul si tocmai de aceea,in week-end am ales sa fac un tort cu nuca de cocos. Initial aveam alta idee dar ce a rezultat m-a multumit pe deplin,am mancat cel mai bun tort cu cocos , a fost cremos,fin si aromat .
Daca va place cocosul trebuie sa-l incercati,va asigur ca va ocupa un loc fruntas in preferintele voastre 🙂 .
Ingrediente
- Blat (22 cm diametru )
- 2 oua
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 80 g faina alba de grau
- 20 g nuca de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie (extract/zahar vanilat )
- Crema
- 250 g mascarpone
- 150 ml smantana pentru frisca
- 50 g ciocolata alba
- 50 g nuca de cocos
- 40 g faina de migdal (migdale decojite macinate fin )
- 4 folii de gelatina ( 8 g )
- 70 g zahar pudra
- 1 lingura esenta de vanilie (sau de cocos daca aveti )
- Decor
- 100 ml smantana pentru frisca
- 100 g ciocolata alba
- 2-3 linguri de cocos
- fistic si fasii de ciocolata alba
- 3-4 migdale cu coaja
Mod de preparare pentru reteta tort cu nuca de cocos
Incepem cu prepararea blatului.Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza bine,apoi adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Punempraful de sare,esenta ,cocosul si faina alba cernuta impreuna cu praful de copt.
Acoperim cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 22 cm si punem compozitia,niveland-o uniform.Coacem blatul 25-30 de minute la 180°C .
Il lasam sa se raceasca in forma si preparam crema de cocos .
Amestecam mascarponele cu zaharul pudra ,esenta,faina de migdale si nuca de cocos.
Separat punem gelatina la hidratat in apa rece.Ciocolata o topim impreuna cu smantana pentru frisca ,apoi punem gelatina si lasam sa se raceasca,amestecand din cand in cand.
Dupa ce s-a racit o incorporam la compozitia de mascarpone .
Turnam crema peste blat si punem la frigider pentru 2-3 ore .
Preparam si crema pentru decor .Topim ciocolata alba cu smantana pentru frisca la baie de aburi sau microunde si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Pastram la rece pana in momentul ornarii tortului .Atunci mixam bine pana devine cremoasa si usor aerata .
Cu acesta crema imbracam tortul,pe cat posibil mai uniform 🙂 .
Presaram nuca de cocos ,fistic macinat si fasiute de ciocolata pe care le-am facut cu curatatorul de legume.Pentru un plus de culoare am pus si cateva migdale cu coaja.
Tortul se pastreaza la rece pana cand il vom taia.Blatul nu are nevoie de sirop , va trage umezeala de la crema si a doua zi este si mai bun.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII