Dulciuri

Budincă de ciocolată albă cu fistic

Această budincă de ciocolată albă cu fistic iese fină și catifelată, și cucerește atât papilele cât și privirile. Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt foarte accesibile și comune deserturilor simple.

Combinând dulceața delicată a ciocolatei albe cu aroma intensă și ușor sărată a fisticului, rezultă un desert rafinat și echilibrat. Textura sa cremoasă o face perfectă pentru a fi servită simplă sau alături de fructe proaspete, biscuiți crocanți sau un strat subțire de ciocolată neagră pentru contrast. Fiecare linguriță aduce un contrast plăcut între textura mătăsoasă a cremei și notele ușor prăjite ale fisticului. Iar parfumul discret de vanilie completează perfect această combinație.

Mai poți încerca de pe blog și rețeta de budincă de brânză cu afine. Este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Budinca de brânză este un desert cu care mulți dintre noi s-au răsfățat în copilărie.

Sau poate te încântă rețeta de budincă din banane cu afine și semințe de chia. Aceasta are o combinație perfect echilibrată între dulce, acrișor și o textură ușor gelatinoasă.

Despre rețeta de budincă de ciocolată albă cu fistic

Această budincă este aerată, dar densă în același timp. Are o consistență cremoasă care se topește în gură. Gustul fin al ciocolatei albe se îmbină cu aroma profundă de fistic, rezultând un echilibru ideal între dulceață și savoare. În funcție de preferințe, desertul poate fi servit simplu sau îmbogățit cu toppinguri care îi accentuează finețea. Se poate decora cu fistic mărunțit pentru un plus de textură. Dar poți adăuga și ciocolată albă rasă pentru un aspect elegant. Merge decorată și cu un strat fin de ganache de ciocolată neagră, ce va adăuga un contrast ușor amărui, evidențiind astfel aromele principale.

Acest desert este perfect pentru ocazii speciale, dar și pentru momentele în care îți dorești un răsfăț dulce cu un aer sofisticat. Se servește rece, fiind extrem de revigorant și merge acompaniat de fructe proaspete, precum zmeură sau căpșuni, pentru un contrast dulce-acrișor.

Tot din categoria budincilor rapide și delicioase îți mai recomandăm rețeta de budincă de caramel. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de budincă de ciocolată albă cu fistic.

Budincă de ciocolată albă cu fistic porționată pe o farfurie

Gătește Budincă de ciocolată albă cu fistic

Timp de preparare

15 min

Nivel

mediu

Porții

12

Budincă din ciocolată albă cu pastă de fistic în vas de yena

Ingrediente

  • 500 ml lapte integral
  • 200 ml smântână lichidă (30-35% grăsime)
  • 150 g ciocolată albă de calitate, tocată mărunt
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 80 g pastă de fistic (100% fistic)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • fistic mărunțit și ciocolată albă rasă pentru decor.

Mod de preparare

Începe cu pregătirea bazei pentru budincă.

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul, amidonul și un praf de sare, până obții o compoziție omogenă. Încălzește laptele și smântâna lichidă într-o cratiță, fără a le aduce la fierbere.

Toarnă treptat laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu. Transferă totul înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând constant, până când compoziția se îngroașă (aprox. 5-7 minute).

Oprește focul și adaugă ciocolata albă tocată, amestecând până se topește complet. Încorporează pasta de fistic și extractul de vanilie, omogenizând bine.

Toarnă delicioasa budincă de ciocolată albă cu fistic într-o tavă cu pereți mai înalți. O poți pune direct în pahare, boluri individuale și cupe de înghețată. Acoperă suprafața budincii cu folie alimentară, pentru a preveni formarea crustei.

Las-o la răcit la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider pentru cel puțin 2 ore.

Presară fistic mărunțit și ciocolată albă rasă înainte de servire. Se poate adăuga și un strat subțire de ganache de ciocolată neagră pentru contrast.

Această budincă este perfectă pentru iubitorii combinației dintre ciocolată albă și fistic, oferind un echilibru ideal între dulceață și cremozitate.

Spor și poftă bună!