TORT CU NUCA DE COCOS

 

Ne place foarte mult cocosul si tocmai de aceea,in week-end am ales sa fac un tort cu nuca de cocos. Initial aveam alta idee dar ce a rezultat m-a multumit pe deplin,am mancat cel mai bun tort cu cocos , a fost cremos,fin si aromat .

Daca va place cocosul trebuie sa-l incercati,va asigur ca va ocupa un loc fruntas in preferintele voastre 🙂 .

Ingrediente

  • Blat (22 cm diametru )
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 80 g faina alba de grau
  • 20 g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie (extract/zahar vanilat )
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g nuca de cocos
  • 40 g faina de migdal (migdale decojite macinate fin )
  • 4 folii de gelatina ( 8 g )
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie (sau de cocos daca aveti )
  • Decor
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri de cocos
  • fistic si fasii de ciocolata alba
  • 3-4 migdale cu coaja

Mod de preparare tort cu nuca de cocos

Incepem cu prepararea blatului.Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza bine,apoi adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Punempraful de sare,esenta ,cocosul si faina alba cernuta impreuna cu praful de copt.

tort cu nuca de cocos 1

 

Acoperim cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 22 cm si punem compozitia,niveland-o uniform.Coacem blatul 25-30 de minute la 180°C .

tort cu nuca de cocos 2

 

Il lasam sa se raceasca in forma si preparam crema de cocos .

Amestecam mascarponele cu zaharul pudra ,esenta,faina de migdale si nuca de cocos.

tort cu nuca de cocos 3

 

Separat punem gelatina la hidratat in apa rece.Ciocolata o topim impreuna cu smantana pentru frisca ,apoi punem gelatina si lasam sa se raceasca,amestecand din cand in cand.

Dupa ce s-a racit o incorporam la compozitia de mascarpone .

044

 

Turnam crema peste blat si punem la frigider pentru 2-3 ore .

050

 

Preparam si crema pentru decor .Topim ciocolata alba cu smantana pentru frisca la baie de aburi sau microunde si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Pastram la rece pana in momentul ornarii tortului .Atunci mixam bine pana devine cremoasa si usor aerata .

tort cu nuca de cocos 4

Cu acesta crema imbracam tortul,pe cat posibil mai uniform 🙂 .

064

 

Presaram nuca de cocos ,fistic macinat si fasiute de ciocolata pe care le-am facut cu curatatorul de legume.Pentru un plus de culoare am pus si cateva migdale cu coaja.

069

 

Tortul se pastreaza la rece pana cand il vom taia.Blatul nu are nevoie de sirop , va trage umezeala de la crema si a doua zi este si mai bun .Pofta buna !

077

 

080

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *