ZUCCHINI CU IERBURI AROMATE SI USTUROI

zucchini la tigaie

Astazi va propun o reteta simpla,delicioasa si parfumata,asa cum imi place mie,zucchini cu ierburi aromate si usturoi.Probabil stiti cat de mult imi plac legumele,in special dovleceii ,pe care ii prepar in diverse moduri ,cat mai variate.
La fel de mult imi plac si plantele aromatice ,care sunt esentiale in bucatarie si schimba total gustul unui preparat ,dandu-i o savoare aparte.
Chiar daca unele nu se gasesc foarte usor la vanzare ,magazinele online,precum Dor de Verde,va stau indodeauna la dispozitie cu seminte profesionale de plante aromatice,plante ornamentale,fructe,bulbi de flori si multe altele.

Ingrediente

  • 500 g zucchini(dovlecei cu coaja verde inchis)
  • 3 linguri de ulei extravirgin de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 crengute de oregano
  • 2 crengute de cimbrisor
  • 6-7 frunze de busuioc
  • sare si piper proaspat macinate


Mod de preparare zucchini cu ierburi aromate si usturoi

Spalam si uscam plantele aromatice,apoi le tocam ,nu foarte fin.
Dovleceii ii iaiem felii si-i punem intr-o tigaie incapatoare unde am incalzit bine uleiul.Saram si piperam dupa gust,acoperim cu un capac si gatim in jur de 10 minute la foc mediu,scuturand din cand in cand tigaia.
Dupa primele 5 minute adaugam si usturoiul pisat sau tocat fin iar la final ierburile aomate.Servim dovleceii calzi ,ca atare dar pot fi serviti ca si garnitura alaturi de o friptura suculenta .Pofta buna!
zucchini la tigaie
zucchini la tigaie

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “ZUCCHINI CU IERBURI AROMATE SI USTUROI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *