Conserve
Rosii intregi la borcan. Conserva pentru iarna
Printre conservele pe care le am in camara, nelipsite sunt si aceste rosii intregi la borcan. Am norocul sa primesc in fiecare an cate o ladita de rosii San Marzano. Este un soi de tomate potrivit pentru aceasta conserva, au pulpa ferma si carnoasa, nu sunt zemoase si au foarte putine seminte.
Asa ca, dupa ce am oprit destule pentru consumul zilnic, pe cele ramase, le-am pus la pastrare pentru la iarna.
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
Ingrediente:
- 2 kg rosii
- 1 lingurita de sare
- 3 borcane de 640 ml
Mod de preparare pentru reteta de rosii intregi la borcan:
Puneti o oala cu apa pe foc la fiert.
Spalati rosiile si puneti deoparte jumatate de kilogram, le veti folosi sa faceti suc proaspat din ele. Celor ramase faceti-le cate o crestatura in forma de x, in varf. Apoi opariti-le cate 20 de secunde in apa clocotita, scoateti-le intr-o sita sa se scurga si sa se mai racoreasca, sa le puteti decoji.
Decojiti-le, incepand de la varf spre codita.
Asezati-le in borcane spalate si sterilizate. Aici(click), puteti citi un articol complet despre sterilizarea corecta a vaselor pentru conserve.
Rosiile ramase, taiati-le bucati mari si pasati-le bine cu un mixer vertical.
Sucul obtinut amestecati-l cu lingurita de sare si turnati-l in borcane peste rosiile intregi. Dac adoriti, il puteti strecura, sa ramana fin, fara coji sau seminte.
Infiletati capacele si asezati borcanele intr-un vas. Acoperiti-le cu apa cat sa le acopere de un deget si puneti oala pe foc.
Fierbeti timp de 30 de minute, din momentul in care apa a dat in clocot.
Lasati-le apoi sa se raceasca in vas, apoi scoateti-le, stergeti-le, etichetati-le si puneti-le in camara. Spor la treaba!
Retete asemanatoare >>> ROSII CHERRY LA BORCAN (click pentru reteta)
COMENTARII