Rețete de bază

Crema de ciocolata cu nuci. Reteta usor de preparat

Crema de ciocolata cu nuci, reteta simpla si usor de preparat. Crema ganache cu nuci, aromata cu rom, pentru umplerea biscuitilor si fursecurilor.

Crema de ciocolata cu nuci, aromata cu rom este una pe care o folosesc des la umplerea fursecurilor, nucilor , biscuitilor. Se face extrem de simplu si nici nu necesita mult timp petrecut in bucatarie.

Incercati-o, combinatia este grozava!

Ingrediente:

 

  • pentru 680 g de crema
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata de menaj (50% cacao)
  • 80 g zahar
  • 150 g nuci
  • 1 fiola esenta de rom

 

Mod de preparare pentru crema de ciocolata si nuci:

 

Intr-o tigaie punem nucile si le rumenim usor, apoi, dupa ce s-au racit le macinam  intr-o rasnita sau blender. Eu le prefer macinate fin dar daca va place, le puteti lasa mai maricele.

*Le puteti folosi si crude dar cu ele prajite, crema are un gust mult mai bun.

Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata. Punem pe foc mic si amestecam pana cand se topeste ciocolata, nu mai mult. Lasam la racit.

Apoi incorporam nucile macinate si esenta de rom. Crema de ciocolata si nuci are acum o consistenta fluida dar dupa racire, va fi perfecta pentru umplerea dulciurilor.

crema de ciocolata cu nuci

Punem crema la rece pana cand se va intari, apoi o putem folosi. Spor la treaba si pofta buna!

Eu am folosit-o la umplerea nucilor (click pentru reteta).

nuci umplute cu crema de ciocolata

Dacă vă plac deserturile care au ca ingredient principal ciocolata, puteți încerca și o rețetă de ciocolată de casă cu fistic.

Alte retete de creme gasiti in colectia de mai jos >>>

RETETE DE CREME PENTRU TORTURI SI PRAJITURI

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.