CREMA DE CIOCOLATA CU NUCI

crema de ciocolata cu nuci

Crema de ciocolata cu nuci, reteta simpla si usor de preparat. Crema ganache cu nuci, aromata cu rom, pentru umplerea biscuitilor si fursecurilor.

Crema de ciocolata cu nuci, aromata cu rom este una pe care o folosesc des la umplerea fursecurilor, nucilor , biscuitilor. Se face extrem de simplu si nici nu necesita mult timp petrecut in bucatarie.

Incercati-o, combinatia este grozava!

 

Ingrediente

  • pentru 680 g de crema
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata de menaj (50% cacao)
  • 80 g zahar
  • 150 g nuci
  • 1 fiola esenta de rom

 

Mod de preparare crema de ciocolata si nuci

Intr-o tigaie punem nucile si le rumenim usor, apoi, dupa ce s-au racit le macinam  intr-o rasnita sau blender. Eu le prefer macinate fin dar daca va place, le puteti lasa mai maricele.

*Le puteti folosi si crude dar cu ele prajite, crema are un gust mult mai bun.

Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata. Punem pe foc mic si amestecam pana cand se topeste ciocolata, nu mai mult. Lasam la racit.

Apoi incorporam nucile macinate si esenta de rom. Crema de ciocolata si nuci are acum o consistenta fluida dar dupa racire, va fi perfecta pentru umplerea dulciurilor.

crema de ciocolata cu nuci

Punem crema la rece pana cand se va intari, apoi o putem folosi. Spor la treaba si pofta buna!

Eu am folosit-o la umplerea nucilor (click pentru reteta).

nuci umplute cu crema de ciocolata

 

Alte retete de creme gasiti in colectia de mai jos >>>

RETETE DE CREME PENTRU TORTURI SI PRAJITURI

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *