Gătește Înghețată de vanilie cu afine
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 4 gălbenușuri de ouă
- 200 gr zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 100 gr unt
- 300 gr iaurt grecesc
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 200 gr afine + 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță cu suc de lămâie
Mod de preparare
Punem gălbenușurile într-un vas și le amestecăm cu un praf de sare, vanilia, zahărul și untul moale și amestecăm până la omogenizare. Transferăm vasul pe baie de aburi și amestecăm intens până se formează o cremă, ca o budincă.
Trecem crema de vanilie prin sită, pentru a ne asigura că este foarte fină. Apoi o lăsăm la răcit, acoperită cu o folie de prospețime, așezată la contact cu crema.
Între timp, punem iaurtul la scurs într-o sită foarte deasă, spălăm afinele și le lăsăm la scurs și mixăm smântâna pentru frișcă până devine cremoasă.
Când crema de vanilie s-a răcit, adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm, treptat, 200 ml din smântâna pentru frișcă. Amestecăm ușor să rămână crema aerată.
Separat pasăm afinele cu puțin zahăr într-o crăticioară și le aducem la punctul de fierbere. Le lăsăm să se răcească și le mixăm cu 100 ml de smântână pentru frișcă până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm și o linguriță de suc de lămâie.
Punem compozițiile pentru înghețată de vanilie cu afine într-un vas dar le intercalăm pentru un aspect frumos. Așezăm un capac peste vas și îl dăm la congelator pentru 3-4 ore.
Înainte de a servi înghețata o lăsăm la temperatura camerei pentru 10-15 minute, apoi o putem porționa și servi cu mare poftă, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII