Gătește Înghețată de piersici cu lapte condensat
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 4-5 piersici coapte
- 400 ml lapte condensat îndulcit
- 250 ml smântână pentru frișcă (cu minim 30% grăsime)
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1-2 linguri zahăr (opțional, în funcție de dulceața piersicilor).
Mod de preparare
Începem cu pregătirea piersicilor.
Spălăm bine piersicile și le secționăm în jumătăți pentru a îndepărta sâmburii.
Punem piersicile într-un blender și le mixăm până când obținem un piure omogen. adăugăm și sucul de lămâie pentru a preveni oxidarea piersicilor. Dacă dorim o textură mai fină, putem strecura piureul printr-o sită pentru a îndepărta coaja și fibrele grosiere.
Într-un bol mare, mixăm smântâna pentru frișcă până devine pufoasă, dar nu foarte fermă.
Într-un alt bol, amestecăm laptele condensat cu piureul de piersici și esența de vanilie.
Adăugăm încet smântâna bătută în amestecul de lapte condensat și piersici, amestecând ușor cu o spatulă pentru a păstra textura aerată.
Gustăm amestecul și, dacă este necesar, adăugăm 1-2 linguri de zahăr pentru a ajusta dulceața, amestecând bine până se dizolvă.
Turnăm compoziția pentru înghețată de piersici cu lapte condensat într-un recipient cu capac.
Punem recipientul în congelator pentru cel puțin 4 ore, sau până când înghețata este fermă. Pentru a preveni formarea cristalelor de gheață, putem amesteca înghețata la fiecare 30 de minute în primele 2 ore.
Scoatem înghețata din congelator cu 5-10 minute înainte de servire pentru a se înmuia puțin.
Spor și poftă bună!
COMENTARII