Gătește Cartofi aurii în crustă de mălai – de post
Timp de preparare
60 min
Porții
6-8
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- 250 gr mălai
- sare și piper
- boia de ardei dulce și afumată
- busuioc uscat
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4-5 căței de usturoi
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală bine și se taie sub formă de pai, dar mai grosieri.
Se pun într-o tavă și se amestecă bine cu ulei de măsline și cu usturoiul pisat.
Mălaiul se amestecă cu sare, piper, boiaua de ardei și busuioc uscat.
Sare se mai poate presăra puțină și peste cartofi.
Se presară mălaiul amestecat cu condimentele peste cartofi și se amestecă bine să se acopere toți cartofii cu acest amestec.
Apoi se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se dă tava cu cartofi aurii în crustă de mălai la cuptor, la 200 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute, sau chiar o oră.
Se mai amestecă pe parcurs pentru a se rumeni uniform.
Simplu și ușor, vom avea un preparat de post, pe gustul tuturor!
Vedeți și rețeta în imagini, accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII