Dulciuri

Budinca de paine cu ciocolata. Reteta excelenta

Cine n-a incercat reteta de budinca de paine cu ciocolata a Nigellei nu stie ce-a pierdut .Poate numele retetei nu spune multe si  nu tenteaza dar va asigur ca e foarte buna, rezultaul e excelent.

De obicei imi place s-o mananc rece, cu fructe proaspete de sezon deasupra,e delicioasa.

 

Ingrediente:

 

  • 250 g paine mai veche
  • 400 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca (nu frisca lichida indulcita )
  • 100 g chips-uri de ciocolata sau ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 40 g zahar brun (plus 2 linguri de presarat deasupra )
  • 2 linguri de rom (alcool)
  • un cub de unt pentru uns tava

 

Mod de preparare pentru reteta budinca de paine cu ciocolata:

Ungem cu unt o tava (23 x 23 cm ) , punem painea taiata bucati si chips-urile de ciocolata sau ciocolata rupta bucati maricele.
Intr-un bol batem ouale impreuna cu zaharul folosindu-ne de un tel,adaugam laptele ,smantana si romul.
Compozitia obtinuta o turnam peste painea din tava, apasand usor sa se insiropeze toata painea.
Deasupra presarem cele doua linguri de zahar si ,dupa ce painea a absorbit tot lichidul coacem 30-40 de minute la 170 °C.
Budinca de paine cu ciocolata este foarte buna simpla dar cateva fructe proaspte de sezon deasupra ii da o savoare aparte.
Spor la treaba si pofta buna!
budinca de paine cu ciocolata
Budinca de paine cu ciocolata

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.