Gătește Mini cheesecake cu căpșuni
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
5
Ingrediente
- Pentru crustă:
- 300 gr biscuiți digestivi
- 125 gr unt rece
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri de lapte
- Pentru cremă și decor:
- 500 gr mascarpone
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 175 gr zahar pudră, cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- 8 gr gelatină (4 folii )
- 350 gr căpșuni
Mod de preparare
Mai întâi pregătim crusta de biscuiți pentru mini cheesecake.
Măcinăm biscuiți fin și adăugăm peste ei untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor frământăm ingredientele până când obținem niște firimituri umede. Adăugăm câte o lingură de lapte rece până când se uniformizează aluatul.
Punem inele metalice pe farfurii și adăugăm în ele aluatul pentru crusta mini cheesecake-urilor. Presăm bine aluatul la bază și punem farfuriile la rece.
Preparăm crema de mascarpone cu frișcă.
Punem gelatina la hidratat în apă rece.
Punem în bolul mixerului mascarponele, și smântâna frișcă, apoi adăugăm zahărul pudră și un praf de sare. Amestec ăm ingredientele cu ajutorul mixerului până când crema capătă consistență.
Scurgem gelatina, o diluăm pe baie de aburi și o adăugăm în cremă. Omogenizăm bine crema.
Tăiem câteva căpșuni în jumătăți și le așezăm peste crusta de biscuiți din forme, de jur împrejurul inelelor, cu decupajul spre exterior.
Restul de căpșuni le tocăm în cuburi și le adăugăm în interiorul formelor inelare. Păstrăm câteva jumătăți de căpșuni pentru decor.
Turnăm crema de mascarpone în interiorul formelor și o nivelăm frumos la suprafață. Punem formele cu mini cheesecake la rece pentru 3-4 ore, sau până când crema devine fermă.
Scoatem inelele metalice și decorăm mini cheesecake-urile cu jumătățile de căpșuni oprite.
Sunt perfecte pentru a fi dăruite în zilele de ! Martie, 8 Martie, Dragobete și Valentine’s Day.
COMENTARII