Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Mini cheesecake cu căpșuni

Pentru Valentine’s Day, ziua de Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie, este chiar perfectă de preparat o rețetă de mini cheesecake cu căpșuni. Iar asamblate cu ajutorul unor inele metalice cu pereți înalți vor fi foarte aspectuoase și vor cuceri instant.

Rețeta este simplă și rapid de preparat, din ingrediente puține și la îndemâna oricui. De fapt rețetele de cheesecake sunt cele mai potrivite pentru atunci când dorești un desert rapid, delicios, dar și aspectuos.

Din aceeași categorie de deserturi speciale pentru astfel de zile mai găsiți pe blog și rețeta de mini Paris Brest cu căpșuni. Sunt deserturi fine cu gusturi divine. Pot fi ambalate în cutii de plastic transparente pentru un efect maxim asupra celor care le vor savura.

Și tot din aceeași categorie de deserturi vă mai recomand de pe blog și rețeta de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Culoarea vafelor este datorată și sfeclei roșii adăugată în compoziție plus o picătură de colorant.

Citește și: Basque burnt cheesecake. Rețeta unuia dintre cele mai populare deserturi

Cum se prepară rețeta de mini cheesecake cu căpșuni

Pentru rețeta de față, avem nevoie de biscuiți digestivi și unt pentru crustă. Iar crema este simplă, doar din mascarpone cu frișcă și puțină gelatină. Aroma o poate alege fiecare după propriul gust. Noi am optat pentru vanilie. Iar căpșunile feliate și adăugate frumos pe laterale, dar și în interior dau tot farmecul desertului.

Vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete speciale pentru sărbătorile amintite, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini cheesecake cu căpșuni.

Trei porții de mini cheesecake cu căpșuni, pe farfurii micuțe, albe

Gătește Mini cheesecake cu căpșuni

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

5

Trei porții de mini cheesecake cu căpșuni, pe farfurii micuțe, albe

Ingrediente

 • Pentru crustă:
 • 300 gr biscuiți digestivi
 • 125 gr unt rece
 • 1 praf de sare
 • 2-3 linguri de lapte
 • Pentru cremă și decor:
 • 500 gr mascarpone
 • 250 ml smântână pentru frișcă
 • 175 gr zahar pudră, cu aromă de vanilie
 • 1 praf de sare
 • 8 gr gelatină (4 folii )
 • 350 gr căpșuni

Mod de preparare

Mai întâi pregătim crusta de biscuiți pentru mini cheesecake.

Măcinăm biscuiți fin și adăugăm peste ei untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor frământăm ingredientele până când obținem niște firimituri umede. Adăugăm câte o lingură de lapte rece până când se uniformizează aluatul.

Punem inele metalice pe farfurii și adăugăm în ele aluatul pentru crusta mini cheesecake-urilor. Presăm bine aluatul la bază și punem farfuriile la rece.

Preparăm crema de mascarpone cu frișcă.

Punem gelatina la hidratat în apă rece.

Punem în bolul mixerului mascarponele, și smântâna frișcă, apoi adăugăm zahărul pudră și un praf de sare. Amestec ăm ingredientele cu ajutorul mixerului până când crema capătă consistență.

Scurgem gelatina, o diluăm pe baie de aburi și o adăugăm în cremă. Omogenizăm bine crema.

Tăiem câteva căpșuni în jumătăți și le așezăm peste crusta de biscuiți din forme, de jur împrejurul inelelor, cu decupajul spre exterior.

Restul de căpșuni le tocăm în cuburi și le adăugăm în interiorul formelor inelare. Păstrăm câteva jumătăți de căpșuni pentru decor.

Turnăm crema de mascarpone în interiorul formelor și o nivelăm frumos la suprafață. Punem formele cu mini cheesecake la rece pentru 3-4  ore, sau până când crema devine fermă.

Scoatem inelele metalice și decorăm mini cheesecake-urile cu jumătățile de căpșuni oprite.

Sunt perfecte pentru a fi dăruite în zilele de ! Martie, 8 Martie, Dragobete și Valentine’s Day.