Gătește Curry de năut cu legume, rețetă de post
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 200 gr năut fiert
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță de ghimbir răzuit
- 1 cartof dulce
- 1 dovlecel verde
- 1 ardei gras, roșu
- 1 bucată mică de praz
- sare, după gust
- 1 linguriță de curry
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 400 ml lapte de cocos
- pătrunjel verde
- 200 gr orez basmati, pentru garnitură
- 1 lime
Mod de preparare
Mai întâi pregătim toate ingredientele să le avem gata când dăm start preparării mâncării.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt, curățăm ardeiul și îl tocăm în cuburi mici. Curățăm ghimbirul și îl răzuim. Cartoful dulce îl curățăm și îl tocăm în cuburi mari, iar dovlecelul îl tocăm în jumătăți de rondele. Tocăm și prazul mărunt, iar năutul îl scurgem de lichid.
Punem o tigaie cu uleiul la încins și adăugăm pe rând ingredientele la sotat. Adăugăm întâi usturoiul cu ardeiul și ghimbirul. Le amestecăm 1 minut în uleiul încins, apoi adăugăm cartoful dulce și dovlecelul.
Urmează năutul fiert și amestecăm bine toate aceste ingrediente, presărând peste ele și curry.
Apoi adăugăm laptele de cocos și fierbem ingredientele pentru 15-20 de minute, la foc încet. Spre final de fierbere adăugăm și prazul și potrivim gustul preparatului cu sare și suc de lime.
Servim deliciosul curry de năut cu legume decorat cu pătrunjel verde, alături de o garnitură simplă de orez.
Să vă fie de folos!
COMENTARII