Dulciuri

Brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie

Rețetele de brioșe sunt printre cele mai des preparate, în materie de deserturi, pentru simplitate și aspect plăcut. Sunt foarte versatile, pentru că le poți prepara în diferite moduri, simple, cu fructe sau cu alte ingrediente adăugate. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie.

Dropsurile de ciocolată amăruie aduc un plus de gust, dar și de aspect deosebit, aluatului de brioșe. Dar în locul acestora puteți adăuga stafide sau alte fructe uscate. Găsiți în magazinele alimentare și stafide în ciocolată.

Una dintre cele mai apreciate rețete de brioșe de pe blog este cea de brioșe cu nutella. Este foarte simplă, iar nutella adăugată din belșug în interior, oferă gust și cremozitate, dar și aspect interesant.

Iar  în temă cu sărbătorile de iarnă, găsiți pe blog o rețetă interesantă de cupcakes pentru Craciun. Aluatul brioșelor se prepară cu cacao, iar după coacere și răcire brioșele se decorează cu o cremă verde, sub formă de brăduți.

Cum preparăm rețeta de brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie

Pentru prepararea brioșelor vom pregăti un aluat cu ouă, unt și lapte în compoziție pe care îl aromăm după preferințe. De data aceasta vom opta pentru vanilie, dar fiecare pune aroma preferată.

Aluatul pentru brioșe va fi mai dens decât aluaturile pentru chec. Dropsurile de ciocolată le vom adăuga în aluat, apoi coacem brioșele în modul clasic. Dropsurile de ciocolată se vor topi ușor și vor pigmenta spectaculos aluatul de brioșe. În plus, vor desăvârși și gustul delicios și aromat al acestora.

Pentru sărbătorile de iarnă mai puteți încerca și rețeta de brioșe din aluat rulat cu ciocolată. Îți vei surprinde familia cu un desert delicios și spectaculos.

Dar mai găsiți astfel de rețete pe blog, de unde o puteți încerca pe cea care vă atrage mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie.

Brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie pe un grătar de răcire

Gătește Brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

12

Brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie alături de fructe proaspete

Ingrediente

  • 2 ouă de mărime medie
  • 100 gr de unt topit
  • 250 gr de făină albă
  • 150 gr de zahăr
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 100 gr dropsuri de ciocolată amăruie
  • 7 gr  praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu sare.

Mod de preparare

Înainte de a pregăti aluatul pentru brioșe, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem cele două ouă într-un bol și adăugăm peste ele sarea și zahărul. Introducem mixerul sau telul și amestecăm energic până când obținem o compoziție spumoasă.

Adăugăm untul topit și răcorit, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm esența și laptele și din nou omogenizăm. La final, încorporăm făina trecută prin sită împreună cu praful de copt.

Apoi încorporăm ușor dropsurile de ciocolată amăruie. Așezăm hârtiuțe speciale în formele de copt brioșe și le umplem cu compoziția rezultată pentru 3/4 din capacitatea lor.

Introducem tava cu brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Coacem brioșele pentru 35-40 de minute.

După coacere, le lăsăm să se tempereze 10 minute în formele de copt, apoi le transferăm pe un grătar de răcire sau pe platouri.

Le putem decora cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, după răcire.