Gătește Brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 2 ouă de mărime medie
- 100 gr de unt topit
- 250 gr de făină albă
- 150 gr de zahăr
- 200 ml lapte
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 100 gr dropsuri de ciocolată amăruie
- 7 gr praf de copt
- 1 vârf de cuțit cu sare.
Mod de preparare
Înainte de a pregăti aluatul pentru brioșe, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem cele două ouă într-un bol și adăugăm peste ele sarea și zahărul. Introducem mixerul sau telul și amestecăm energic până când obținem o compoziție spumoasă.
Adăugăm untul topit și răcorit, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm esența și laptele și din nou omogenizăm. La final, încorporăm făina trecută prin sită împreună cu praful de copt.
Apoi încorporăm ușor dropsurile de ciocolată amăruie. Așezăm hârtiuțe speciale în formele de copt brioșe și le umplem cu compoziția rezultată pentru 3/4 din capacitatea lor.
Introducem tava cu brioșe cu dropsuri de ciocolată amăruie în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Coacem brioșele pentru 35-40 de minute.
După coacere, le lăsăm să se tempereze 10 minute în formele de copt, apoi le transferăm pe un grătar de răcire sau pe platouri.
Le putem decora cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, după răcire.
COMENTARII