Gătește Ciorbă de ștevie cu multe legume
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 900 gr zarzavat pentru ciorbe
- 3 cartofi
- 500 gr ștevie
- 3 litri de apă
- sare după gust
- 1-2 linguri de ulei.
Mod de preparare
Mai întâi ne vom ocupa de ștevie pe care o curățăm de tulpini și o spălăm bine. Apoi o opărim în 3 litri de apă clocotită, pentru 2-3 minute.
O scoatem din apă într-o sită și o lăsăm la scurs, apoi o vom toca în franjuri.
În apa din oală adăugăm cartofii curățați, spălați și tocați în cuburi. Îi lăsăm să fiarbă până când încep să se pătrundă și adăugăm zarzavatul pentru ciorbe.
Tocăm și ștevia scursă și o adăugăm în oala cu ciorbă după 10 minute de fierbere a zarzavatului. Mai adăugăm 1-2 linguri de ulei și potrivim gustul ciorbei cu sare.
Cu 5 minute înainte de a stinge focul, adăugăm și leușteanul verde, tocat mărunt. Dacă delicioasa ciorbă de ștevie cu multe legume nu este suficient de acră, o putem acri cu suc de lămâie sau cu oțet, în timpul servirii.
Este o ciorbă simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când nu dorim să petrecem mult timp în bucătărie.
Mai putem adăuga în timpul servirii și pătrunjel verde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII