Rețete de post

Ciorbă de ștevie cu multe legume

Dacă tot am dat startul preparării rețetelor cu verdețuri de primăvară, începem să le combinăm în cât mai multe feluri, pentru gust delicios și consistență. O adevărată explozie de gusturi, arome și culori am obținut într-o rețetă de ciorbă de ștevie cu multe legume, pe care v-o recomandăm cu drag.

Este o ciorbă bogată în legume, la care adăugăm puțină ștevie și leuștean pentru un plus de arome și de vitamine. Legumele se pot adăuga după preferințe sau în funcție de cele existente pe piață. Iar dacă aveți zarzavat pentru ciorbe la borcan, va fi ideal pentru această delicioasă ciorbă.

Vedeți aici și rețeta de zarzavat pentru ciorbe. O preparăm la final de vară și început de toamnă cu roșii proaspete de grădină și multe alte legume. Însă se poate prepara și în sezonul rece, cu roșii de la borcan.

Mai găsiți pe blog și rețeta de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean. Este o ciorbă de post, simplă, dar tare gustoasă și sănătoasă. O explozie de arome și vitamine într-o rețetă de ciorbă din verdețuri de primăvară.

Ce ingrediente conține rețeta de ciorbă de ștevie cu multe legume

Pe lângă ingredientul de bază, adică ștevia, rețeta de azi mai conține cartofi, morcovi, ardei, ceapă, țelină și păstârnac. Toate acestea le-am avut la borcan, conservate de toamna.

Dar le putem folosi și pe cele proaspete, din piață, dacă nu le avem la borcan. De fapt se pot pune mult mai multe legume, după preferințe. Se poate adăuga și dovlecel, sau se înlocuiesc cartofii cu un dovlecel. Important este să obținem gustul care ne place.

Ștevia adăugată la aceste legume aduce un plus de gust și de consistență.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de ciorbe sau supe din combinații interesante de verdețuri cu legume, de unde vă puteți inspira pentru meniul zilnic.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei pentru rețeta de ciorbă de ștevie cu multe legume.

Ciorbă de ștevie cu multe legume în bol

Gătește Ciorbă de ștevie cu multe legume

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

8

Ciorbă de ștevie cu multe legume în bol cu lingură de lemn

Ingrediente

  • 900 gr zarzavat pentru ciorbe
  • 3 cartofi
  • 500 gr ștevie
  • 3 litri de apă
  • sare după gust
  • 1-2 linguri de ulei.

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de ștevie pe care o curățăm de tulpini și o spălăm bine. Apoi o opărim în 3 litri de apă clocotită, pentru 2-3 minute.

O scoatem din apă într-o sită și o lăsăm la scurs, apoi o vom toca în franjuri.

În apa din oală adăugăm cartofii curățați, spălați și tocați în cuburi. Îi lăsăm să fiarbă până când încep să se pătrundă și adăugăm zarzavatul pentru ciorbe.

Tocăm și ștevia scursă și o adăugăm în oala cu ciorbă după 10 minute de fierbere a zarzavatului. Mai adăugăm 1-2 linguri de ulei și potrivim gustul ciorbei cu sare.

Cu 5 minute înainte de a stinge focul, adăugăm și leușteanul verde, tocat mărunt. Dacă delicioasa ciorbă de ștevie cu multe legume nu este suficient de acră, o putem acri cu suc de lămâie sau cu oțet, în timpul servirii.

Este o ciorbă simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când nu dorim să petrecem mult timp în bucătărie.

Mai putem adăuga în timpul servirii și pătrunjel verde.

Spor și poftă bună!