Deserturi de post

Cornuri de post cu dovleac în aluat și scorțișoară

Dacă vreți să experimentați diferite rețete de aluat cu dovleac, poate vă inspiră și rețeta de cornuri de post cu dovleac în aluat și scorțișoară. Este o rețetă ușoară, cu ingrediente simple și accesibile.

Cornurile astfel preparate pot fi savurate la micul dejun, alături de un ceai delicios și aromat. Mai pot fi savurate ți în pauza de cafea, dar pot fi incluse și în pachetele copiilor pentru școală.

Aluaturile cu dovleac au o textură mai densă și ușor umedă, iar culoarea este cuceritoare.

Tot din categoria acestor aluaturi vă mai recomand de pe blog și rețeta de melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză. Rețeta este ușor asemănătoare cu cea de azi, însă glazura face diferența.

Mai puteți încerca și rețeta de pâine cu dovleac în aluat. Iar dacă o preparați într-o formă specială care imită dovleacul, va fi și delicioasă, dar și spectaculoasă.

Despre delicioasele cornuri de post cu dovleac în aluat și scorțișoară

Aceste cornuri sunt pufoase, aromate și frumos colorate, datorită dovleacului. Umplutura de zahăr și scorțișoară adaugă o notă dulce și plăcut parfumată, perfectă pentru un moment de răsfăț. Ideal de servit alături de o ceașcă de ceai sau cafea, aceste cornuri sunt ușor de pregătit și savuroase în orice moment al zilei.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de aluaturi cu dovleac, atât dulci cât și sărate.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornuri de post cu dovleac în aluat și scorțișoară.

Două cornuri de post cu dovleac în aluat și scorțișoară pe o farfurie

Gătește Cornuri de post cu dovleac în aluat și scorțișoară

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

12

Trei cornuri de post cu dovleac în aluat și scorțișoară pe o farfurie, unul secționat

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 200 g piure de dovleac copt
  • 150 ml apă călduță
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahăr
  • 1 plic drojdie uscată (7 g) sau 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 linguriță sare
  • coaja rasă de la 1 lămâie (opțional).
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri scorțișoară măcinată.
  • Pentru decor:
  • Sirop din 3 linguri apă și 2 linguri zahăr
  • Zahăr pudră.

Mod de preparare

Prepararea aluatului.

Într-un bol, amestecați drojdia uscată cu o lingură de zahăr și puțină apă călduță. Lăsați amestecul să se activeze timp de 5-10 minute, până devine spumos.

Într-un alt bol, puneți făina, zahărul rămas, piureul de dovleac, uleiul, vanilia și sarea. Adăugați amestecul de drojdie și apa călduță treptat, frământând până obțineți un aluat elastic și omogen. Dacă este necesar, mai adăugați puțină făină sau apă pentru a ajusta consistența.

Lăsați aluatul să dospească într-un loc călduț, acoperit cu un prosop, timp de 1-1,5 ore sau până își dublează volumul.

Pregătirea umpluturii.

Într-un bol mic, amestecați zahărul cu scorțișoara.

Formarea cornurilor:

După ce aluatul a dospit, împărțiți-l în două sau mai multe bucăți pentru a fi mai ușor de lucrat. Întindeți fiecare bucată într-un cerc subțire și tăiați triunghiuri (ca pentru croissante).

Presărați fiecare triunghi la bază cu amestecul de scorțișoară și zahăr. Rulați fiecare triunghi de la baza lată spre vârf, formând cornuri.

Coacerea cornurilor.

Așezați cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele. Lăsați-le să mai dospească 15-20 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți cornurile timp de 25-30 de minute sau până devin aurii.

Decorarea.

Imediat ce scoateți cornurile din cuptor, le puteți unge cu sirop de zahăr pentru a le oferi un luciu frumos și o ușoară glazură. După răcire, le puteți presăra cu zahăr pudră, dacă doriți.

Spor și poftă bună!