Dulciuri

Tort cu cremă de mango și blat cu nucă de cocos

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort cu arome exotice, îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu cremă de mango și blat cu nucă de cocos. Este rețeta unui desert rafinat și echilibrat ca arome și texturi.

Blatul este ușor aerat, dar cu o textură plăcută datorită fulgilor de cocos. Iar crema de mango, fină și catifelată, adaugă o notă tropicală vibrantă. Este o alegere perfectă și pentru ocazii speciale. Dar îl poți prepara și pentru a răsfăța papilele gustative cu un desert parfumat și elegant.

Tot din categoria deserturilor cu mango mai poți încerca de pe blog și rețeta de tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango. Este și delicios, dar și spectaculos cu așa combinație de arome, texturi și culori.

Sau poate vrei să încerci rețeta simplă și fără coacere de cheesecake cu mango. Este un cheesecake aromat și delicios, foarte ușor de preparat.

Despre rețeta de tort cu cremă de mango și blat cu nucă de cocos

Acest tort este un adevărat răsfăț tropical, unde fiecare componentă completează armonios celelalte. Blatul de cocos are o textură delicată. Are o ușoară senzație de crocant datorită fulgilor de cocos, dar rămâne aerat și pufos. Crema de mango este catifelată, cu un gust proaspăt și dulce-acrișor, datorită combinației dintre mango copt și un strop de lămâie.

La servire, fiecare felie dezvăluie un joc de culori și arome, îmbinând gustul exotic al fructului mango cu dulceața delicată a blatului de cocos. Se poate savura alături de un ceai verde parfumat sau o limonadă cu ghimbir, pentru a accentua prospețimea aromelor.

Poți transforma acest tort într-un desert spectaculos pentru ocazii festive.

Mai poți încerca și o rețetă de tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de tort cu cremă de mango și blat cu nucă de cocos.

Tort cu cremă de mango și blat cu nucă de cocos

Gătește Tort cu cremă de mango și blat cu nucă de cocos

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

12

Tort cu cremă de mango și blat cu nucă de cocos

Ingrediente

  • Pentru blatul umed cu cocos:
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt gras
  • 150 g făină
  • 80 g fulgi de cocos
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie.
  • Pentru crema de mango:
  • 300 g piure de mango (din mango bine copt)
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt (82% grăsime), la temperatura camerei
  • 50 g amidon de porumb
  • 500 ml lapte
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 150 g biscuiți
  • 150 g zmeură.
  • Pentru decor:
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • fulgi mari de cocos
  • zmeură deshidratată.

Mod de preparare

Prepararea blatului umed cu cocos.

Preîncălzește cuptorul la 170°C și tapetează o formă rotundă (Ø 22 cm) cu hârtie de copt.

Mixează gălbenușurile cu untul și vanilia până când obții o compoziție cremoasă. Separat, mixează albușurile cu un praf de sare și zahărul până când obții o bezea fermă. Amestecă cele două compoziții. Adaugă amidonul amestecat cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Apoi încorporează fulgii de cocos amestecând ușor cu o spatulă.

Toarnă aluatul în forma pregătită și coace  blatul timp de 35-40 de minute, până trece testul scobitorii.

Lasă blatul să se răcească complet, apoi taie-l în trei foi egale.

Prepararea cremei de mango cu gălbenușuri și unt.

Încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere și adaugă amidonul și piureul de mango, amestecând energic. Adaugă zahărul și amestecă continuu până când crema capătă consistență. Încorporează gălbenușurile și, la final, sucul de lămâie și untul.

Lasă crema să se răcească la temperatura camerei, acoperită cu folie de prospețime.

Cum asamblezi tort cu cremă de mango și blat cu nucă de cocos

Așază primul strat de blat pe un platou și întinde un strat generos de cremă de mango. Presară biscuiți măcinați și zmeură și așază a doua foaie de blat. Repetă straturile, iar peste ultima foaie de blat adaugă frișca bătută cu zahărul. Presară zmeură deshidratată pe deasupra și fulgi mari de cocos doar pe margini.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore, apoi îl poți porționa.

Spor și poftă bună!