Gătește Tocăniță de fasole mung cu legume
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 200 g fasole mung
- 2 cartofi mari, tăiați cuburi
- 2 morcovi mari, tăiați rondele sau dați pe răzătoare
- 1 ceapă mare
- 1 ardei roșu
- 2 roșii sau 200 g roșii tocate (din conservă)
- 3–4 căței de usturoi
- 1 linguriță boia dulce
- 1/2 linguriță turmeric (opțional)
- 1 frunză de dafin
- Sare și piper după gust
- 2–3 linguri ulei
- Pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o oală și călește ceapa tocată mărunt până devine sticloasă. Adaugă usturoiul tocat, morcovul și ardeiul roșu. Călește 2–3 minute, doar cât să se înmoaie ușor legumele.
Presară boiaua dulce, turmericul și amestecă rapid, fără a le lăsa să se ardă. Pune roșiile tocate și lasă totul să fiarbă 3–4 minute pentru a forma un sos aromat.
Pune fasolea mung clătită în prealabil, cartofii tăiați cuburi și frunza de dafin. Adaugă apă fierbinte cât să acopere bine totul. Lasă să fiarbă 25–30 de minute, până când boabele de mung devin moi.
Condimentează cu sare și piper. Dacă dorești un sos mai gros, mai lasă să fiarbă 5–10 minute fără capac.
Scoate frunza de dafin și presară pătrunjel proaspăt.
Servește delicioasa tocănița de fasole mung cu legume fierbinte, cu pâine proaspătă sau mămăligă.
Spor și poftă bună!











COMENTARII