Rețete de post

Legume asortate în sos de roșii

Din categoria mâncărurilor delicioase și sănătoase de post, dar și simple de preparat, azi avem pentru voi o rețetă de legume asortate în sos de roșii.

Este o rețetă în care putem pune legumele preferate, pentru a obține gustul care ne place. Se pot face diferite combinații, cu legume proaspete sau congelate.

Astfel de rețete putem prepara pe tot parcursul anului, cu legume de sezon. Roșiile le putem pune proaspete sau apelăm la conserve.

Din aceeași categorie de preparate mai găsiți pe blog și o rețetă de legume cu linte la wok.  Este o rețetă absolut delicioasă, plină de culoare, sățioasă și hrănitoare, perfectă în orice anotimp.

Și vă mai recomand să încercați și rețeta de cușcuș cu legume. Este o rețetă ușoară, dar foarte gustoasă și hrănitoare, din categoria rețetelor de post. Și aici, ca și la rețetele anterioare se pot pune legume de sezon, sau legume congelate.

Cum se prepară rețeta de legume asortate în sos de roșii

Rețeta de față o putem prepara fie la tigaie, fie la cuptor. Mai întâi călim ușor la tigaie ceapa cu morcovii și ardeii, apoi adăugăm celelalte legume. Le amestecăm și adăugăm pastă de roșii.

Punem tigaia la cuptor și lăsăm legumele să se pătrundă ușor, atât cât să-și degaje aromele. Nu este necesar să le preparăm timp îndelungat pentru a nu-și pierde proprietățile. Sunt mai gustoase și mai sănătoase ușor al dente.

Dacă vă plac astfel de preparate cu multe legume, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de legume asortate în sos de roșii.

Bol metalic cu legume asortate în sos de roșii și lingură de lemn

Gătește Legume asortate în sos de roșii

Timp de preparare

35 min

Nivel

ușor

Porții

4

Bol metalic cu legume asortate în sos de roșii și lingură de lemn

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu
  • 250 gr de conopidă
  • 250 gr de fasole verde congelată
  • 250 gr de dovlecei
  • sare și piper după gust
  • 250 gr pastă de roșii cu ardei copți
  • 100 ml de apă sau supă de legume
  • 1 crenguță de cimbru
  • câteva frunze de busuioc
  • 100 ml de ulei
  • puțin mărar verde pentru decor

 

 

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor pe care le călim la tigaie.

Curățăm ceapa, usturoiul, morcovul și ardeiul. Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul în rondele. Dăm pe răzătoare morcovul și jumătate din ardei.

Punem o tigaie adâncă cu uleiul la încins și călim ușor aceste ingrediente. Presărăm și puțină sare pentru a le accentua gustul și a le înmuia mai rapid.

Între timp, tocăm conopida și dovlecelul în cuburi. Fasolea verde o tăiem în bucăți mai mici. Adăugăm pe rând aceste legume în tigaie și le amestecăm ușor cu ingredientele călite. Diluăm pasta de roșii cu supă de legume sau cu apă. O adăugăm peste legume și le amestecăm bine. Adăugăm și câteva frunze de busuioc rupte mărunt și puțin cimbru uscat.

Punem tigaia cu legume la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Înainte de a scoate legumele din cuptor mai agităm ușor tigaia pentru a le amesteca.

Decorăm delicioasele legume asortate în sos de roșii cu mărar verde tocat mărunt.

Sunt foarte gustoase și consistente, încercați-le pentru a vă convinge!