Chifteluțe / Carne tocată
Chiftelute cu fulgi de ovaz si legume
Daca v-ati plictisit de chiftelutele cu carne, astazi va propun sa-ncercati o reteta delicioasa de chiftelute cu fulgi de ovaz si legume.
Va asigur ca sunt foarte bune si pentru noi a fost dragoste la prima degustare 😀 .
Ingrediente:
- 150 g fulgi de ovaz
- 1 cartof fiert (165 g, cantarit cu coaja)
- 2 oua
- 50 g pesmet
- 35 g parmezan ras
- 1 ceapa mica
- sare,piper
- patrunjel
- rozmarin
- 9 linguri de ulei ( 3 pentru compozitie + 6 pentru prajit)
Mod de preparare pentru reteta Chiftelute cu fulgi de ovaz si legume
Intr-un bol punem fulgii de ovaz, cartoful fiert si pasat,ouale, pesmetul, parmezanul ras, 3 linguri de ulei, ceapa tocata fin, verdeturile tocate, sare si piper dupa gust.
Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena pe care o lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Dupa aceea, cu mainile unse cu ulei formam chiftelute. Obtinem 16 bucati pe care le prajim intr-o tigaie unsa cu ulei. Am prajit in doua ture,cate 8 bucati, prima tura am pus 3 linguri de ulei iar la a doua uleiul ramas. Prajim cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.
Servim alaturi de salata verde.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII