Biscuiți / Fursecuri

Biscotti brutti ma buoni. Reteta italiana

Reteta Biscotti brutti ma buoni.  In traducere biscotti urati dar buni. Va asigur ca sunt foarte buni si nici urati nu mi se par.  Au o forma neregulata, sunt simplu de facut, necesita ingrediente putine si poate fi o buna idee pentru folosirea albusurilor ramase de la alte dulciuri.

Ingrediente:

 

  • 200 g alune
  • 200 g nuci
  • 320 g de zahar
  • 6 albusuri
  • o lingura esenta de vanilie

Mod de preparare pentru reteta biscotti brutti ma buoni:

 

Intr-o tigaie antiaderenta prajim cateva minute alunele si nucile, apoi le macinam in robot.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Incorporam esenta si nucile cu alunele macinate si omogenizam.

Transferam intr-un vas antiaderent si punem la foc mic, amestecand continuu cam 10-15 minute, astfel bezeaua devine mai uscata si se inchide la culoare.

Punem biscotti in tavi acoperite cu hartie de copt si coacem 25-30 de minute la 100 °C (in cazul meu 20 de minute la foc mic). Cand au devenit tari sunt gata iar dupa ce s-au racit complet ii scoatem din tava.

Sper sa va placa si sa-i incercati. Biscotti brutti ma buoni au iesit deliciosi!

Spor la treaba si pofta buna!

biscotti brutti ma buoni

biscotti brutti ma buoni

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.