Conserve
Zacusca de vinete. Reteta simpla, delicioasa
Zacusca de vinete nu lipseste in niciun an din camara mea. Reteta este simpla , delicioasa si la indemana oricui , asadar nu va ramane decat sa o incercati 🙂 .
Ingrediente:
- 2 kg de vinete
- 1 kg de ardei capia (sau gogosari )
- 250 – 300 ml ulei
- 500 g ceapa
- 500 g bulion de rosii (sau suc concentrat )
- 2 linguri pasta de ardei iute (sau 1 lingurita de piper proaspat rasnit )
- 1 lingurita cu varf de sare
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare pentru reteta de zacusca de vinete:
Coacem vinetele si ardeii ,le curatam de coaja si le tocam marunt .Vinetele le lasam la scurs intr-o sita pentru a scapa de lichidul amarui pe care il lasa.
Ceapa o tocam sau o dam prin robot (eu asa procedez pentru ca merge mult mai repede ) si o calim in ulei la foc mic impreuna cu sarea,amestecand din cand in cand .
Cand s-a inmuiat ,adaugam ardeii copti ,pasta de ardei iute sau piperul si bulionul de rosii .
Cand a dat iar in fiert punem vinetele tocate si frunzele de dafin.
Fierbem zacusca timp de 50 -60 de minute ,la foc mic ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund.
Punem zacusca in borcane sterilizate ,aveti aici (click ) un articol despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve .
Le acoperim cu o patura si le lasam pana se racesc complet ,apoi pot fi etichetate si puse in camara. Zacusca de vinete a iesit excelenta!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII