Salate
Salata de cartofi cu ton si maioneza
Salata de cartofi cu ton, o reteta hranitoare si delicioasa, foarte potrivita pentru un pranz rapid sau o cina usoara.
Se poate servi oricand, dupa gustul fiecaruia. Este foarte buna si in perioadele de post cu dezlegare la peste, insă se va exclude maioneza. Aceasta se poate inlocui cu o maioneza de post.
Ingrediente:
- 700 g cartofi
- 100 g ton in ulei sau suc propriu
- 70 g masline negre
- 2-3 fire de ceapa verde (sau o ceapa mica uscata )
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2-3 linguri de maioneza (sau ulei de masline )
- sare si piper dupa gust
- patrunjel proaspat
Mod de preparare pentru salata de cartofi cu ton si maioneza:
Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu putina sare. După ce se patrund bine, se lasa la racit, se decojesc si se taie in cuburi.
Conservele de ton se desfac si se pun intr-o sita pentru a se scurge uleiul. Peste ton, dupa scurgere se picura putina zeama de lamaie.
Ceapa se curata si se toaca rondele sau julien, pătrunjelul verde se spala bine si se toaca marunt, iar maslinele se lasa intregi.
Intr-un bol pentru salate se pun toate aceste ingrediente si se amesteca cu maioneza.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII