Aluaturi dulci
Pariziene cu mere
In cursul saptamanii coc de cel putin doua ori cate ceva de luat la munca si scoala pe post de gustare si am facut si aceste pariziene cu mere.
Au un aluat pufos si umplutura aromata de mere si dispar repede pentru ca sunt absolut grozave .
Ingrediente
(pentru 16 bucati )
Aluat :
- 500 g faina (plus 30 g )
- doua oua
- 180 ml lapte
- 60 g zahar
- 60 g unt
- 25 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- vanilie (extract ,esenta sau zahar vanilat )
- 4 mere ( aprox. 700 g )
- un cub de unt
- doua linguri de zahar
- coaja rasa de la o lamaie ( sau o lingurita scortisoara )
- un ou pentru uns parizienele
- zahar praf vanilat pentru pudrat
Mod de preparare pentru reteta de pariziene cu mere:
Cum pregatim aluatul
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII