Dulciuri
Amandine. Reteta celor mai indragite prajituri
Amandine, prajiturile noastre preferate, insiropate, cremoase si absolut delicioase, o reteta pe care o preparam destul de des inainte.
Reteta nu este deloc complicata, urmarind cativa pasi obtinem o prajitura grozava, ciocolatoasa, pe placul tuturor.
Ingrediente:
- Blat
- 6 oua
- 180 g zahar
- un praf de sare
- 40 ml ulei
- 3 linguri de cacao
- 130 gr de faina
- Crema
- 3 oua
- 150 g zahar
- 2 linguri de cacao
- 250 de g unt
- o esenta de rom
- Sirop
- 350 ml apa
- 150 g zahar
- o esenta de rom
- Glazura
- 100 g zahar
- 100 g apa
- 100 g ciocolata amaruie
- 30 g unt
Mod de preparare pentru reteta de amandine:
Siropul : topim zaharul cu atentie sa nu-l ardem tare, adaugam apa calda si fierbem pana ce zaharul e topit. Cand e rece punem esenta de rom.
Cum asamblam prajitura amandine
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII