Gătește Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 1 kg ardei gras, roșu și galben
- sare pentru a-i curăța mai rapid
- Pentru dressing:
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă galbenă foarte mică
- 1/2 linguriță cu oregano uscat
- 1/4 linguriță cu coajă de lămâie răzuită
- 1 vârf de linguriță cu fulgi de chili
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oțet de vin alb
- sare și piper după gust
- puțin zahăr.
Mod de preparare
Coacem ardeii apelând la una dintre metodele menționate mai sus. Noi am apelat la metoda cuptorului.
După coacere, presărăm sare peste ardei și îi acoperim. Îi lăsăm așa 15-20 de minute, apoi se vor curăța mult mai rapid. Îi curățăm, îi tăiem în sferturi și îi punem într-un bol.
Pentru sosul de pătrunjel spălăm bine pătrunjelul verde și îl scurgem la fel de bine. Apoi îl tocăm mărunt, cu cuțitul.
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm tot mărunt. Le tocăm pe toate cu cuțitul, sau cu ajutorul unui chopper. Amestecăm într-un bol, sau într-un borcan pătrunjelul verde cu ceapa, usturoiul și coaja de lămâie.
Punem oregano uscat într-un bol și adăugăm 100 ml de oțet peste el. Lăsăm oregano la hidratat 5-6 minute. Adăugăm și fulgii de chilii.
Apoi adăugăm acest amestec peste celelalte ingrediente. Adăugăm și uleiul de măsline, sare și piper și amestecăm bine totul. La final, mai adăugăm oțet, după gust. Adăugăm și puțin zahăr pentru a regla aciditatea sosului.
Amestecăm acest sos cu ardeii copți din bol. Acoperim bolul și îl lăsăm la rece 30 de minute. În acest interval de timp ardeii se vor întrepătrunde cu aromele sosului și vor fi delicioși.
Servim salata de ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi alături de friptura sau garnitura preferată.
COMENTARII