Aperitive

Ardei cu brânză și bacon, la cuptor

Rețeta de ardei cu brânză și bacon, la cuptor, este simplă, dar de efect, îmbină perfect textura crocantă a baconului cu cremozitatea brânzei și prospețimea ardeiului. Putem prepara rețeta pentru oricare dintre mesele zilei.

Pe lângă simplitate și rapiditate în preparare, rețeta este și foarte versatilă. Putem opta pentru orice tip de ardei, chiar și pentru cei iuți. De asemeni putem opta pentru orice tip de brânză sau pentru o combinație delicioasă din mai multe tipuri de brânză.

Combinația de ardei cu brânză este una clasică și extrem de versatilă în bucătărie. Aceasta oferă un echilibru între prospețimea legumelor și cremozitatea sau intensitatea brânzeturilor. Ardeiul, indiferent de soi, aduce o notă de prospețime, dulceață sau, în cazul unor varietăți precum jalapeño, un pic de iuțeală. Pe de altă parte, brânza adaugă un strat bogat de savoare, fie că vorbim despre brânzeturi moi și cremoase, fie despre cele mai mature și intense.

Descoperiți aici și o rețetă de ardei umpluți cu brânză feta la cuptor. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și interesantă.

Dar foarte interesantă și delicioasă este și rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan. Acest gen de aperitiv provine din zona Mediteranei și se prepară, de obicei cu brânză de capră, sau clasica brânză feta.

Despre rețeta de ardei cu brânză și bacon

Aromele ingredientelor din această rețetă se întrepătrund armonios, oferind o combinație irezistibilă de gusturi și texturi. Ardeii pot fi ajustați ca nivel de picant în funcție de preferințe. Dulceața sau iuțeala ardeiului echilibrează perfect bogăția și grăsimea brânzei. Se creează astfel o armonie de gusturi în fiecare mușcătură. Iar rețeta poate fi personalizată cu diverse tipuri de brânzeturi sau condimente.

Feliile de bacon înfășurate în jurul ardeilor nu doar că mențin umplutura la locul ei, dar adaugă și o notă savuroasă și apetisantă acestui preparat. Acești ardei umpluți și înveliți în bacon sunt perfecți pentru orice ocazie. Pot fi preparați și pentru mesele de sărbătoare, dar și pentru un grătar relaxat cu prietenii.

Mai găsiți pe blog și alte rețete în care ardeii sunt combinați cu brânză.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ardei cu brânză și bacon, la cuptor.

Ardei cu brânză și bacon, crenguțe de roșii cherry în tava cu ulei

Gătește Ardei cu brânză și bacon, la cuptor

Timp de preparare

25 min

Nivel

mediu

Porții

6

Colaj de poze cu pașii de preparare pentru ardei cu brânză și bacon

Ingrediente

  • 6 ardei kapia roșii
  • 250 g amestec de brânzeturi după preferință
  • 12 felii de bacon
  • sare și piper după gust
  • oregano
  • verdeață tocată mărunt
  • 2 crenguțe de roșii cherry
  • 2-3 linguri de ulei.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ardeilor.

Spălăm bine ardeii și îi tăiem pe jumătate, pe lungime. Scoatem semințele și nervurile interioare pentru a crea o cavitate curată.

Dacă folosim ardei jalapeño, putem păstra o parte din semințe dacă dorim un preparat mai picant.

Prepararea umpluturii.

Într-un bol, amestecăm brânzeturile cu condimente și verdeață tocată.

Putem adăuga și alte ingrediente după preferință, cum ar fi ceapă verde tocată sau usturoi granulat.

Umplem fiecare jumătate de ardei cu amestecul de brânză, nivelând suprafața.

Înfășurăm fiecare jumătate de ardei umplut cu o felie de bacon, având grijă să fie bine fixat. Putem folosi scobitori pentru a prinde baconul, astfel încât să nu se desfășoare în timpul coacerii.

Preîncălzim cuptorul la 200°C.

Într-o tavă de copt unsă cu ulei așezăm ardeii umpluți și crenguțele de roșii cherry. Stropim roșiile cu ulei și presărăm oregano bine mărunțit.

Punem tava în cuptor și coacem ingredientele timp de 20-25 de minute sau până când baconul devine crocant și ardeii sunt bine pătrunși.

Scoatem delicioșii ardei cu brânză și bacon din cuptor și îi lăsăm să se răcească ușor înainte de servire.

Îi servim ușor calzi, alături de roșiile cherry, ca aperitiv sau gustare. Putem presăra deasupra puțină verdeață proaspătă pentru un plus de culoare și aromă.

Spor și poftă bună!