Pâine / Pizza

Baghete integrale cu masline

Baghete integrale cu masline, o reteta de paine pe care o veti indragi instant.

Iubesc painea facuta in casa, probabil majoritatea dintre voi stiu asta, asa ca nici nimic nu ma impiedica sa fac divese combinatii,chiar si in conditii de temperaturi sahariene :).
Cand am cumparat prima painica cu masline am ramas uimita de gustul desavarsit, dat de cateva ingrediente simple si de atunci fac mereu acasa pentru ca place tuturor. Incercati-o si va veti convinge, asta daca deja nu ati facut-o!

Ingrediente:

 

  • 350 g faina integrala de grau
  • 150 faina integrala de secara
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de miere
  • 370 ml apa
  • 20 g de drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g masline verzi fara samburi

 

Mod de preparare Baghete integrale cu masline

 

Dizolvam drojdia si  mierea in cateva linguri de apa calda. Amestecam cele  doua tipuri de faina, punem sarea, adaugam apa calduta si framantam 10-15 minute. Lasam aluatul sa creasca timp de 30-40 de minute apoi incorporam  maslinele taiate in patru si uleiul .

Impartim aluatul in 5 bucati aproximativ egale si formam baghete pe care le punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Le mai lasam la crescut jumatate de ora si coacem 35-40 de minute la foc mediu pana se rumenesc usor deasupra.

Sunt minunate si calde si reci. Spor la treaba si pofta buna!

1

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.