Gătește Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii
Timp de preparare
15 min
Nivel
mediu
Porții
45-50
Ingrediente
- Pentru aluat fraged de biscuiți:
- 1 ou
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime
- 125 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- un praf sare
- 400-450 gr făină
- Pentru glazură:
- 2 albușuri
- 200 gr zahăr pudră
- sucul de la o lămâie
- inimioare roșii din zahăr
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului fraged de biscuiți, cernem 400 de grame de făină și adăugăm un praf de sare și zahărul pudră. Amestecăm bine ingredientele. 50 de grame de făină le păstrăm pentru la final când vom prelucra aluatul. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo untul rece, tăiat în cuburi. Punem și oul tot acolo.
Amestecăm toate aceste ingrediente, rapid, cu vârfurile degetelor. Putem folosi și mixerul cu brațele pentru aluaturi, dar cu mare atenție să nu dăm timp să se topească untul.
Acoperim aluatul cu folie de prospețime și îl punem la rece pentru 35-40 de minute.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornim cuptorul la 180 de grade. Pe masa presărată cu făină întindem aluatul pentru biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. Îl întindem în foi de maxim 5 mm grosime, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.
Cu formele speciale de inimioare decupăm biscuiții.
Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la mici distanțe unii față de ceilalți. Îi coacem la 180 de grade pentru 15 minute.
Pentru glazura Icing, amestecăm albușurile cu zahărul adăugat treptat și adăugăm sucul de lămâie. Decorăm biscuiți cu glazură și aplicăm peste aceasta inimioarele roșii.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII